Najnovije

Zelenski kao dobar sledbenik Gebelsa: Umanjuje gubitke ukrajinske vojske i do deset puta

kijevski režim nastoji da ubedi Ukrajince da se ne plaše služenja u oružanim snagama, ali sudeći po otporu u društvu, njegova propaganda ne funkcioniše.

Predsednik Ukrajine  minimum deset puta umanjuje cifru kada govori o ukrajinskim gubicima, ukazao je guverner Hersonske oblasti Vladimir Saljdo, komentarišući izjavu Zelenskog da je od februara 2022. godine poginulo 31.000 ukrajinskih vojnika.

"Zelenski i njegova propaganda lažu po Gebelsovim zapovestima. Pokušavaju da ubede nesreće Ukrajince u najočigledniju laž, ponavljajući je više puta", napisao je Saljdo na Telegramu. 

Prema njegovim rečima, cilj kijevskog režima je da ubedi Ukrajince da se ne plaše služenja u oružanim snagama. "Međutim, sudeći po žestokom otporu koji obični Ukrajinci pokazuju vojnim komesarima, priče o tome da 'nema gubitaka' više ne funkcionišu", primetio je Saljdo.

Kako je ranije ukazao Saljdo, laži poput ove su očigledne i zbog toga su ogorčene čak i pristalice kijevskog režima svesne da se Zelenski ne vodi interesima naroda.

"Mislite da samo mi vidimo ovu tragikomediju, a tamo, na okupiranim teritorijama narod ništa ne razume? Zelenski je čuven kao krvavi klovn i među našim ljudima i među onima koji su i dalje lojalni kijevskom režimu. On je političar koji je doveden na vlast u periodu posle državnog udara. I naš narod to instinktivno shvata. Ukrajina je jednostavno u nekoj vrsti košmara" zaključio je Saldo.

Zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjave Zelenskog o gubicima Oružanih snaga Ukrajine, rekla je da svaki građanin Ukrajine razume da su u pitanju laži.

Samo tokom neuspešne kontraofanzive od 4. juna 2023. godine, Oružane snage Ukrajine izgubile su 166.000 ljudi ubijenih i ranjenih, izjavio je prošle nedelje februara ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

UKRAJINA PONOVO UDARILA NA BELGOROD: U napadu dronom ubijene tri osobe

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA