Najnovije

AMERIČKI VOJNIK SE HEROJSKI ZAPALIO: „Sloboda Palestini”, uzviknuo je Aron Bušnel

„Sloboda Palestini”, uzviknuo je Aron Bušnel.

Pripadnik američkog vazduhoplovstva Aron Bušnel (25), koji se u uniformi zapalio ispred izraelske ambasade u Vašingtonu, uzvikujući „Sloboda Palestini”, preminuo je, javlja En-Bi-Si. On je prethodno hospitalizovan sa povredama opasnim po život. Bušnel, koji je iz San Antonija u Teksasu, polio se i zapalio, a pre incidenta je rekao: „Više neću biti saučesnik u genocidu”.

UKRAJINSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA ANGAŽOVALA UBICU ZA ATENTAT NA TAKERA KARLSONA: Bomba trebala da bude postavljena

Na snimku koji kruži internetom može se videti kako agent, pripadnik obezbeđenja, drži uperen pištolj dok vojnik gori, a drugi službenik gasi vatru protivpožarnim aparatom. Jedinica za uklanjanje bombi poslata je na lice mesta zbog zabrinutosti u vezi sa sumnjivim vozilom koje je moglo da bude povezano s vojnikom koji se spalio pred ambasadom. Kako javlja Bi-Bi-Si, u vozilu nisu pronađeni opasne materije.

Izraelska ambasada je saopštila da niko od zaposlenih nije povređen, a službenici američke Tajne službe su ugasili požar, rekao je portparol gradske vatrogasne službe Vito Mađolo, prenosi Tanjug.

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da taj čovek nije poznat osoblju ambasade.

Ispred izraelske ambasade u Vašingtonu od početka rata u pojasu Gaze redovno se održavaju protesti. U decembru se demonstrant zapalio ispred izraelskog konzulata u Atlanti u američkoj državi DŽordžiji, što je, kako je policija tada saopštila, „verovatno bio ekstremni čin političkog protesta”.

NACILJANO UPORIŠTE UKRAJINACA: Sve odletelo u vazduh za nekoliko...

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA