Najnovije

ROJTERS: Uhapšen advokat Navaljnog

Advokat preminulog ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog priveden u Moskvi, piše "Rojters". Dubkov je zastupao Navaljnog i njegovu majku koja je prošle nedelje apelovala na vlasti u Moskvi da joj dopusti da preuzme telo preminulog sina.

Ruska policija privela je Vasilija Dubkova, advokata preminulog ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, prenosi Rojters.

Dubkov je zastupao Navaljnog, a pomagao je i njegovoj majci LJudmili kada je prošle nedelje apelovala na vlasti u Moskvi da joj dopuste da preuzme telo svog sina.

Vest da je Dubkov priveden objavio je ruski list Novaja gazeta, koji se od početka rata u Ukrajini izdaje u Letoniji. 

Navaljni je preminuo 16. februara, saopštila je zatvorska služba regiona Jamalo-Nenecki, gde je Navaljni služio zatvorsku kaznu.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Portparolka ruskog opozicionara Kira Jarmiš potvrdila je 24. februara da je telo Navaljnog predato njegovoj majci, ali da se za sada ne zna da li će "vlasti dozvoliti da se sahrani na način koji zaslužuje".

Jarmiš je tada saopštila da se u medicinskom izveštaju ruskih vlasti navodi da je Navaljni preminuo prirodnom smrću.

Supruga Julija Navaljna optužila je ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt svog supruga i poručila da će nastaviti da se bori za slobodnu Rusiju.

Pročitajte OVDE šta Bela kuća kaže o slanju trupa u Ukrajinu

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA