Najnovije

RUSI NA ULAZU: Krasnogorovka nadomak slobode

Rusi napreduju na svim pravcima fronta...

Prethodni dan, ruske jedinice su uspele da napreduju u pravcu Kurahova, preuzimajući kontrolu nad područjem ventilacionog okna rudnika Trudovskaja. Ovo izveštavaju ruski izvori.

Nakon zauzimanja Marinke, ruske oružane snage razvijaju ofanzivu prema Georgijevki i Krasnogorovki, koja se nalazi na istoku. Dan ranije, ruske trupe koje su napredovale Geologičeskom ulicom uspostavile su kontrolu nad prostorom ventilacionog šahta rudnika Trudovska, koji je industrijsko preduzeće (rudnički ventilacioni šaht, veliki dimnjak i pomoćne zgrade).

Napredovanje tokom dana ka Krasnogorovki iznosilo je do 900 metara na deonici od 2 km.

„U pravcu Kurahova, područje ventilacionog šahta rudnika Trudovskaja je pod kontrolom Oružanih snaga RF. Napredovanje je u području širine do 2 km do dubine do 900 m“, navodi se u saopštenju.

Posle konsolidacije na novim položajima, Rusi su nastavili da napreduju ka Krasnogorovki, kao i u pravcu kaskade stopa (jezera), koja se nalazi severno od rudnika. Prema dostupnim podacima, jurišne grupe su stigle do periferije sela i napredovale u naseljenom sektoru u rejonu ulica Ševčenko i Školna.

Napadi su se desili i u oblasti Georgijevke, Rusi nisu napali samo selo, već su pokušali da ga zaobiđu na istok, uspevši da malo napreduju u poljima.

Pročitajte OVDE o borbama kod Avdejevke 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA