Најновије

РУСИ НА УЛАЗУ: Красногоровка надомак слободе

Руси напредују на свим правцима фронта...

Претходни дан, руске јединице су успеле да напредују у правцу Курахова, преузимајући контролу над подручјем вентилационог окна рудника Трудовскаја. Ово извештавају руски извори.

Након заузимања Маринке, руске оружане снаге развијају офанзиву према Георгијевки и Красногоровки, која се налази на истоку. Дан раније, руске трупе које су напредовале Геологическом улицом успоставиле су контролу над простором вентилационог шахта рудника Трудовска, који је индустријско предузеће (руднички вентилациони шахт, велики димњак и помоћне зграде).

Напредовање током дана ка Красногоровки износило је до 900 метара на деоници од 2 км.

„У правцу Курахова, подручје вентилационог шахта рудника Трудовскаја је под контролом Оружаних снага РФ. Напредовање је у подручју ширине до 2 км до дубине до 900 м“, наводи се у саопштењу.

После консолидације на новим положајима, Руси су наставили да напредују ка Красногоровки, као и у правцу каскаде стопа (језера), која се налази северно од рудника. Према доступним подацима, јуришне групе су стигле до периферије села и напредовале у насељеном сектору у рејону улица Шевченко и Школна.

Напади су се десили и у области Георгијевке, Руси нису напали само село, већ су покушали да га заобиђу на исток, успевши да мало напредују у пољима.

Прочитајте ОВДЕ о борбама код Авдејевке 

Извор: Тв Фронт 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА