Najnovije

ZAHAROVA TRESNULA U LICE: Svi znaju da je NATO već u Ukrajini

Vojnici čitavog niza država NATO odavno se nalaze u Ukrajini i aktivno pomažu ukrajinskoj vojsci, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Ni za koga nije tajna da su vojnici država NATO odavno u Ukrajini i aktivno pomažu ukrajinskoj vojsci, između ostalog u primeni naoružanja koje se isporučuje Kijevu", rekla je Zaharova i dodala da francuski predsednik Emanuel Makron nije rekao ništa novo.

Podsetimo, neimenovani evropski zvaničnik izjavio je da su u Ukrajini prisutne zapadne specijalne snage, objavio je "Fajnenšel tajms".

"Svi znaju da su u Ukrajini prisutne zapadne specijalne snage, samo se to ne objavljuje zvanično", citira list visokog evropskog vojnog zvaničnika.

On je dodao da Makronova izjava o slanju zapadnih vojnih snaga u Ukrajinu ima za cilj "stvaranje obuzdavanja i neizvesnosti" u odnosima sa Rusijom.

Francuski predsednik Emanuel Makron u utorak je rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali da konsenzus još nije postignut.

Francuski premijer Gabrijel Atal takođe nije isključio slanje vojske u Ukrajinu i dodao da Pariz "ne može da se pomiri" sa pobedom Rusije.

Zaharova je navela da Sporazumi o bezbednosnim garancijama između zapadnih zemalja i Ukrajine potvrđuju cilj dugoročne konfrontacije sa Rusijom.

"Uprkos simboličnoj prirodi takozvanih sporazuma o bezbednosnim garancijama i odsustvu bilo kakve novine u njima, pored vojne pomoći koja je već pružena Kijevu u vidu napumpavanja oružjem i vojne opreme kijevskog režima, njihovo potpisivanje je još jedan korak ka hibridnom ratu Zapada protiv Rusije i potvrda fokusa na dugoročnu konfrontaciju sa našom zemljom", ukazala je.

Ona je istakla da se radi i o nespremnosti da se ide putem političkog i diplomatskog rešavanja ukrajinske krize.

Pročitajte OVDE o borbama kod Avdejevke

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA