Najnovije

Ukrajinska komanda priznala: Pogrešili smo!

Situacija na avdejevskom i zaporoškom pravcu i dalje je teška za Oružane snage Ukrajine, pojedini komandanti pogrešili su u kontroli situacije, saopštio je glavnokomandujući ukrajinskih snaga Aleksandar Sirski.

Sirski je na društvenim mrežama napisao da se „posebno napeta situacija razvila na avdejevskom i zaporoškom pravcu“.
„Žestoke borbe se vode kod naselja Verbovo i Rabotino“, rekao je on.

„U toku rada pojedini komandanti su imali određene pogrešne procene u kontroli situacije i proceni neprijatelja, što je direktno uticalo na jačinu odbrane na pojedinim pravcima. Preduzeo sam sve korake da se situacija popravi na licu mesta. Uz izdvajanje dodatne municije i materijalnih sredstava, kao i neophodnih rezervi“, dodao je glavnokomandujući.

Časov Jar

Ruske snage uništile su veliki broj utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine u selu Časov Jar u Artjomovskom okrugu DNR pomoću teških minobacača, raketnih sistema i aktivnim vazdušnim napadima, izjavio je za Sputnjik penzionisani potpukovnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.
On je dodao da su ta utvrđenja stvaranja još od 2014. godine.

Maročko je naglasio da u cilju smanjenja gubitaka, ukrajinska vojska mora da se osipa i skriva u podrumima višespratnica i privatnih kuća.

Soledar

Artiljerci 200. posebne gardijske motorizovane brigade Severne flote, koja deluje u sastavu Južne grupe snaga, uništili su osmatračnicu Oružanih snaga Ukrajine sa izviđačima kod Soledara u Donbasu, izjavio je za Sputnjik pripadnik brigade sa pozivnim „Uragan“.

On je napomenuo da je napad izveršen vučenim topom 2B16 „nona K“ kalibra 120 milimetara.

Prema njegovim rečima, na taj način ukrajinske snage ostale su bez mogućnosti nadgledanja određenog područja i, shodno tome, ruska pešadija sada može da se kreće mnogo bezbednije, a manje su šanse da ukrajinske snage dobiju informacije o lokaciji pešadije.

Ukrajinci među sobom već nagađaju - koji će njihov grad pasti sledeći

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA