Najnovije

OPET DEFETIZAM NA DELU: Hil naoružava "Kosovo" - Vučić "na sajlentu"!

SAD otvoreno krši UN1244, Vučić bez konkretnog pravno-političkog odgovora. Defetističko popuštanje sve više košta.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila, koji ga je obavestio o američkoj odluci da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa "džavelin".

Prvobitno je Vučić objavio saopštenje na Instagramu bez pomena ovog skandaloznog ponašanja američkih vlasti, navodeći da se razgovaralo o Kosovu i Metohiji, kao i o geopolitičkim pitanjima.

Taktičko popuštanje jer je ovo oružje bezopasno po srpsku vojsku, nemoć srpskih vlasti da odreaguju ili izdajnički idiotizam, procenite sami.

Kako je ambasador Hil naveo, Stejt Department će taj zahtev Prištine uputiti američkom Kongresu, čime počinje zvanična procedura.

Vučić je rekao da je ova informacija veliko razočaranje za Srbiju, ali da će naša zemlja, zajedno sa SAD, raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa.

On je sa Hilom, takođe, razgovarao o daljem unapređenju srpsko-američkih političkih i ekonomskih odnosa, međunarodnoj poziciji Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.

On je naglasio da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa SAD na svim nivoima i da očekuje porast američkih investicija u zemlji, s obzirom na dobra iskustva postojećih ulagača.

Vučić je istakao da je za Srbiju neophodno da nastavi rad na jačanju, ne samo putne infrastrukture, već i energetske, i najavio da se uskoro očekuje potpisivanje značajnih ugovora između Srbije i SAD za razvoj infrastrukture. Dobri odnosi Srbije i SAD uticali su i na stvaranje pogodnog terena za širenje ekonomske saradnje dve zemlje, zaključili su sagovornici.

"Za nas je od najveće važnosti da mir u regionu ne bude narušen i Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu", rekao je Vučić.

Dvojica sagovornika su razgovarala o bilateralnoj saradnji, kao i o situaciji u regionu.

Izvor: Pravda / RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA