Najnovije

ŠUTANOVAC UPOZORAVA: Kurtijeva meta nisu samo Srbi - on pravi "Veliku Albaniju" (VIDEO)

Predsednik Saveta za strateške politike i bivši ministar odbrane Srbije, Dragan Šutanovac, u izjavi za Kosovo Onlajn, kaže da su poruke generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koje upozoravaju na izazovnu bezbednosnu situaciju na Kosovu i u Bosni i Hercegovini upućene sa ciljem da se privuče pažnja na problem i dodaje da je ova poruka prvenstveno upućena vlastima u Prištini i onima koji ne razumeju bezbednosnu situaciju na Kosovu.

"Nema sumnje da u Bosni, a pre svega na Kosovu i Metohiji, ima ljudi koji ne žele da poštuju Dejtonski ili Briselski sporazum. U ovom trenutku mislim da je situacija na Kosovu mnogo gora, imajući u vidu da imamo Aljbina na drugoj strani. Kurtija, koji ne samo da ima ambiciju da malim incidentima, već i većim incidentima, vrši pritisak na srpsko stanovništvo koje živi na KiM. NJegova projekcija je ono što piše u programu njegove stranke, a to je formiranje „velike Albanije“ kao države, kojom preti ne samo Srbiji, već i Severnoj Makedoniji, Grčkoj i Crnoj Gori“, kaže Šutanovac za Kosovo onlajn.

Ističe da Kurtijeva projekcija nije vezana samo za Srbe.

„S druge strane, on očigledno ima želju i nameru da postane lider svih Albanaca sveta, zato je Priština u sukobu sa Tiranom, a delimično i sa Skopljem. Ako međunarodna zajednica to ne prizna, ja misle da to prepoznaju oni koji se i razumeju u situaciju, samo je pitanje njihovog interesa da li žele da reaguju po tom pitanju, onda zaista imamo bezbednosni problem koji može da dovede do incidenata koji ugrožavaju živote građana na Kosovu i Metohiji “, upozorava bivši ministar odbrane.

Pogledajte šta kaže Šutanovac:

Pogledajte OVDE šta kaže Pistorijus o naoružavanju prištinskih vlasti

Izvor: Pravda / Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA