Najnovije

Najlepša i najbolnija priča o Kosovu - "Ruski konzul" Vuka Draškovića u prodaji od 9. februara, uskoro i premijera filma

Film snimljen prema motivima istoimenog romana biće premijerno prikazan prilikom zatvaranja 52. Međunarodnog filmskog festivala FEST 3. marta.

Foto: Laguna

Laguna objavljuje novo izdanje romana "Ruski konzul" Vuka Draškovića u kome autor progovara o istinama koje su bacane u zapećak i svesno gurane u zaborav.

Potpomognut darom i instinktom vrsnog pripovedača i naratora, Drašković piše roman s jednim ciljem – da ukaže na prećutane i surove istorijske istine, u kojima je srpski narod trpeo nezamislive torture, naročito tokom Drugog svetskog rata, gde je u vilajetnim tminama Bosne, a i kasnije u montiranim procesima i mnogobrojnim komunističkim režimskim čistkama, stradao do istrebljenja.


Foto: Laguna

U Draškovićevom romanu sudi se pojedincu, ali je na optuženičkoj klupi čitav jedan narod. Na svojoj svetoj zemlji srpski narod i danas strada i umire.

Film snimljen prema motivima istoimenog romana biće premijerno prikazan prilikom zatvaranja 52. Međunarodnog filmskog festivala FEST 3. marta, a bioskopska distribucija planirana je od 7. marta. Glavne uloge tumače Žarko Laušević i Nebojša Dugalić, režiju potpisuje Miroslav Lekić.

Roman "Ruski konzul" može se pronaći od petka 9. februara u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA