Najnovije

ZAHAROVA: Kurtijev režim prešao na aktivnu fazu antisrpskog etničkog čišćenja

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je izjavu svog zvaničnog predstavnika Marije Zaharova povodom antisrpskih akcija koje je izvela „Kosovska vlast“.

U izjavili su da se položaj srpske zajednice na Kosovu stalno pogoršava, umanjujući osnovni princip utvrđen Rezolucijom 1244 UN.

Tenzije između etničkih grupa rastu, a kosovske vlasti objektarju kroče koji srpsko požišaju, uključujući zabranu upotrebe srpskog dinara što otežava primanje penzija i socijalnih davanja.

Pored toga, sprovode se aktivnosti koje cilgiraju na likvidaciju administrativnih i privremenih struktura koje nisu pod kontrolom kosovskih vlasti, uključujući i mrežu ekspozitura Pošte Srbije. Takođe, vrše se obječni pretresi, oduzimje dokumenata i novka, kao i privartanje upošljavanja.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova optužuje kosovsku vladu, osvelo premijera Kurtija, za prvodvoje antisrpskog etničkog čljevanja, što ključije proterivanje Srba sa nihohoj teritoriji.

Ističe se da je ovo potez koji ima podršku Zapada, kao kazna Beogradu za przeštava svoje suverenosti i nezavisnog stranopolitičkog kursa.

Osim toga, Rusija pokazuje slične probleme u susjednoj Bosni i Hercegovini, gdje se ignorišu interesi srpskog naroda, a zapadni centri moći pokušavaju da ih transformišu u unitarni model i stave pod svoju kontrolu.

U svetlu ovih događaja, jedinstvo političke elite Srbije i kovnost da se brani nacionalni interesi sikran se kao klub. Posebna odgovornost leži na patriotskim snagama, koje treba da se udruže i jedno se bore za stabilizaciju zemlje, i realizaciju ključnih državnih ciljeva.

SPREMA SE ATENTAT NA DODIKA? Stigle informacije iz američke ambasade

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA