Најновије

ЗАХАРОВА: Куртијев режим прешао на активну фазу антисрпског етничког чишћења

Министарство спољних послова Русије објавило је изјаву свог званичног представника Марије Захарова поводом антисрпских акција које је извела „Косовска власт“.

У изјавили су да се положај српске заједнице на Косову стално погоршава, умањујући основни принцип утврђен Резолуцијом 1244 УН.

Тензије између етничких група расту, а косовске власти објектарју кроче који српско пожишају, укључујући забрану употребе српског динара што отежава примање пензија и социјалних давања.

Поред тога, спроводе се активности које цилгирају на ликвидацију административних и привремених структура које нису под контролом косовских власти, укључујући и мрежу експозитура Поште Србије. Такође, врше се објечни претреси, одузимје докумената и новка, као и привартање упошљавања.

Руско Министарство иностраних послова оптужује косовску владу, освело премијера Куртија, за прводвоје антисрпског етничког чљевања, што кључије протеривање Срба са нихохој територији.

Истиче се да је ово потез који има подршку Запада, као казна Београду за прзештава своје суверености и независног странополитичког курса.

Осим тога, Русија показује сличне проблеме у сусједној Босни и Херцеговини, гдје се игноришу интереси српског народа, а западни центри моћи покушавају да их трансформишу у унитарни модел и ставе под своју контролу.

У светлу ових догађаја, јединство политичке елите Србије и ковност да се брани национални интереси сикран се као клуб. Посебна одговорност лежи на патриотским снагама, које треба да се удруже и једно се боре за стабилизацију земље, и реализацију кључних државних циљева.

СПРЕМА СЕ АТЕНТАТ НА ДОДИКА? Стигле информације из америчке амбасаде

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА