Najnovije

PAVIĆ POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Ostajemo opozicija vlasti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, razgovorom sa predstavnicima liste "Mi- glas iz naroda, prof. dr. Branimir Nestorović".

Aleksandar Pavić iz te liste sa još dvoje saradnika bio je na konsultacijam u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.
Pavić je novinarima nakon konsultacija kod predsednika rekao da je sastanak protekao formalno.

"Mi smo ispoštovali formalno poziv predsednika države, dali smo na znanje ono što smo govorili sve vreme da smo mi opozicija vlasti a ne državi", rekao je Pavić.

Aleksandar Pavić rekao da ostaju opozicija i u Republici i u Beogradu.

On je ponovio da su se odazvali formalno na konsultacije, obavestili predsednika da nemaju većinu, kao i da će da predlažu mandatara i da će svakako biti na pozicijama na kojima su bili i ranije.

Na pitanje da li će on podržati konstituisanje skupštine, Pavić je rekao novinarima da neće i da njihov stav ostaje isti.

Lista "Mi glas iz naroda" osvojila je 13 mandata na decembarskim izborima, ali je u međuvremenu došlo do podela u tom pokretu.

Vučić je u ponedeljak, 26. februara započeo konsultacije o mandataru, a razgovore je obavio sa manjinskim listama - Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić.

NJihovi predstavnici su u odvojenim izjavama za medije naveli da neće biti deo vlade.

Kamberi je ponovio da se zalaže za integraciju Albanaca u državne institucije, posebno na lokalu, a Nikolić je naveo da ga interesuje mesto predsednika

Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom u Skupštini Srbije.

Na Andrićevom vencu bili su i predstavnici liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i liste čiji su nosioci Usame Zukorlić i Tomislav Žigmanov, a predstavnici obe liste očekuju nastavak saradnje sa naprednjacima u vlasti.

Narednih dana očekuje se nastavak konusltacija sa listama SNS, SPS, dok su predstavnici lista “Srbija protiv nasilja” i koalicije NADA najavili da neće doći.
Saopštenjem se oglasila SDA Sandžaka, a ta partija traži odlaganje konsultacija dok se o izborima ne oglasi, kako su naveli, Ustavni sud.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Uništavanje ukrajinskih kolona kod Časovog Jara (VIDEO/FOTO)

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA