Најновије

Украјинска 61. бригада која је прва ушла у напуштени Херсон практично уништена код Соледара

Шездесет прва бригада украјинске војске, која је ушла у Херсон након што га је руска војска напустила у новембру прошле године, скоро потпуно је уништена у Соледару, изјавио је за Спутњик вршилац дужности гувернера Херсонске области Владимир Саљдо.

„У Соледару су ‘Вагнеровци’ практично уништили 61. бригаду противника, која је помпезно, са видео-снимцима, у новембру улазила у празан Херсон. Показало се да је борити се против Руса теже од снимања псеудохеројских видео-репортажа“, рекао је Саљдо.

Он је додао да је под контролом руских снага тренутно 75 одсто територије Херсонске области.

„Цела лева обала Херсонске области налази се под контролом легитимних руских власти. То је 75 одсто површине региона, седам од његових девет градова, 13 од 18 округа, знатно више од половине становништва, посебно узимајући у обзир одлазак становништва и евакуацију са десне обале“, објанио је Саљдо.

Према његовим речима, под контролом Русије је и западни део Кинбурнског спруда са неколико насеља која су део Николајевске области Украјине.

„Међутим, нећемо се смирити док не ослободимо целу Херсонску област и, пре свега, наравно, Херсон. За то је потребно да се изврши војна операција, одговарајућа наређења војне команде и, што је најважније, наредбе политичког врха“, нагласио је Саљдо.

Говорећи о Каховској хидроелектрани, Саљдо је рекао да је она заштићена од опасности од уништења због украјинског гранатирања.

„Сада је хидроелектрана добро заштићена – непријатељско гранатирање је више не оштећује. То значи да не постоји чак ни маловероватна опасност од уништења станице или пуцања бране са плављењем доњег тока Дњепра и каховског акумулационог језера“, прецизирао је политичар.

НАПАД ЈЕ ТРАЈАО САТИМА, ТЕРОРИСТИ ИЗГУБИЛИ МНОГО БОРАЦА! Искористили лоше време за напад, па извукли дебљи крај (ФОТО)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА