Najnovije

SVEDOČENJE UKRAJINSKOG ZAROBLJENIKA: Diverziona akcija je izvršena "samo radi medijske pažnje" (VIDEO)

Snimci sa ispitivanjem preživelog učesnika operacije napada na Tendorovsku kosu.

Plovimo, pucač na centralnom čamcu odmah počinje raditi, i odmah na njega avtomatski dolazi kutija sa 250 patrona. Naravno, kutija se zapali, i komandant tri grupe daje naredbu za povlečenje", - kaže ukrajinski ratni zarobljenik Jevgenij Gorin.

- Ovo je bilo kada je do obale bilo ostalo samo 100 metara. Čamac je potpuno bio pod metom svih sredstava za pogodak na obali", - ispričava se borac 73. specijalnog operativnog centra ratne mornarice Ukrajine, stariji mornar Jevgenij Gorin.

"Skoro odmah pucač, koji je bio na nosu, počeo je da se povlači nazad, čuli su se vici da je ranjen", - seća se zarobljeni mornar.

- Još jedan dečko, Ruslan iz 113 grupe, pokušao je da otplovi ka čamcima, ja sam takođe počeo da plovim za njim, ali nisam uspeo, i on je potonuo. Ja sam sa zadnje strane skinuo lampicu s kaske da pokažem svojima da sam živ, ali je to dovelo do toga da mi je vaše, odbacilo naušnik. Ali ostao sam živ. Shvatio sam da ako nastavim kretanje, poginuću, zato sam se okretao i plovio k obali vičući 'ne pucajte, predajem se!', - detaljno je ispričao Gorin.

Prema mišljenju preživelog ukrajinskog specijalca, diverziona akcija je izvršena "samo radi medijske pažnje". "Jednostavno su bacili grupu na heroičan udar i odjavili se", - rekao je zarobljenik.

HAOS U KIJEVU: Sprema se zamena i za Aleksandra Sirskog

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA