Najnovije

ZAVETNICI IMAJU PORUKU: N1 pogazila jedan od najstarijih novinarskih standarda 

Srpska stranka Zavetnici obavestila je javnost da je portal N1 pogazio sve novinarske standarde i izvršio napade na predsednicu stranke, Milicu Đurđević Stamenkovski, u autorskom tekstu, narušavajući, prema njihovom tvrđenju, novinarske standarde.

“Srpska stranka Zavetnici obaveštava javnost da je portal N1 brutalno pogazio jedan od najstarijih i fundamentalnih novinarskih standarda: odgovor na autorski tekst i kolumnu u kojoj je direktno napadnuta predsednica naše stranke, Milica Đurđević Stamenkovski. Odgovor koji je poslat portalu N1 objavili su i neki provladini i pro-opozicioni mediji, ali ne i portal sa kojeg je plasirana kolumna protiv nje. Na taj način je portal N1 flagrantno pogazio upravo one principe koje navodno promoviše, na čije se nepoštovanje žali i koje koristi u napadima na predsednika države, vladajuću koaliciju i medije 'koji im nisu po volji", tražeći čak i međunarodnu arbitražu”, navode Zavetnici u saopštenju.

Zavetnici tvrde da je zabrana objavljivanja odgovora na direktni napad rezultat dekonstrukcije licemerja građanističke javnosti, posebno u kontekstu hajki i vulgarnih, ženomrzačkih komentara, ističući da poštuju nezavisnost medija, ali smatraju da je zabrana odgovora neprofesionalna i nekorektna.

“Razlozi zabrane objavljivanja odgovora na direktne napade, očigledno se nalaze u činjenici da autorski tekst Milice Đurđević Stamenkovski precizno dekonstruiše licemerje građanističke javnosti na nekoliko nivoa. Posebno u delu hajke i vulgarnih, ženomrzačkih komentara, koje još uvek niko iz ovog dela javnosti nije osudio.Uvažavajući nezavisnost medija i njihovo pravo da ne budu neutralni, Srpska stranka Zavetnici nema nikakav problem sa medijskim tretmanom naše predsednice ni kada je kritički, ni kada je afirmativan. Međutim, krajnje je neprofesionalno i nekorektno zabraniti odgovor i ukinuti pravo da se čuje druga strana, odnosno strana o kojoj se na pomenutom mediju svakodnevno piše”, tvrde Zavetnici. 

Zavetnici konstatuju da je N1 portal, kao i autorka Utiska nedelje, koristio cenzuru kako bi "zaštitio" svog kolumnistu i slične komentatore, odgovarajući na kritike predsednice Đurđević Stamenkovski i ograničavajući njeno pravo na odgovor i iznošenje istine.

“Srpskoj stranci Zavetnici ostaje da konstatuje, da kao što je autorka Utiska nedelje stalnim prekidanjem pokušavala da "spase" dva sagovornika od polemike sa Đurđević Stamenkovski, tako je i N1 portal odlučio da cenzurom "zaštiti" svog kolumnistu i njemu slične komentatore, od odgovora naše predsednice, štiteći ga tako od javnosti i od istine”, navode Zavetnici u saopštenju.

ZELENSKI ŠALJE VOJNIKE U PAKAO! Nećemo ovako moći da odbranimo Harkov

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA