Najnovije

PROTESTOM PROTIV POLICIJE MANIPULIŠU JAVNIM MNJENJEM: LGBT udruženje paravan za prodaju droge!

Nedavni protest LGBT udruženja “Da se zna” protiv policijskih postupanja ponovo je bacio svetlo na kontroverzne događaje, otkrivajući da se ova organizacija, pored borbe za prava homoseksualnih i biseksualnih osoba, povezuje i sa trgovinom narkoticima. Slučaj koji je podigao veliku prašinu i doveo do toga da borci za LGBT prava izađu na ulice Beograda, još uvek je pod istragom tužilaštva, dok predstavnici udruženja tvrde da su policajci brutalno maltretirali LGBT osobe tokom pretresa stana.

Foto: Pixabay

Istragom je otkriveno  da je stan u kojem je pronađena droga pripadao mladiću (20) i njegovoj cimerki (25), koji su, kako se tvrdi, članovi LGBT udruženja “Da se zna”. Prema policijskim saznanjima ove osobe bavile su se švercom narkotika.

Izvori bliski ovom slučaju tvrde da su dvoje cimera, čije je stan pretresen, kao i sama organizacija, bili umešani u distribuciju narkotika.

“Već duže vreme se priča po gradu kako su iz kancelarije te organizacije prodavali drogu svojim klijentima”, otkriva izvor blizak udruženju.

“To već ceo grad zna i određeni donatori su baš zbog toga prekinuli saradnju sa njima.”

Ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo da su navodi o nasilju policijskih službenika nad LGBT osobama pod istragom. Ipak, podaci koji su se pojavili u medijima otkrivaju novu dimenziju ovog slučaja. Tokom pretresa stana, policija je pronašla oko 70 grama marihuane i manju količinu spida. Dodatno, ispred stambene zgrade, policija je zatekla razbijenu teglu sa biljnom materijom koja je, prema sumnjama, izbačena kroz prozor.

MUP je saopštio da je o svemu obavešteno tužilaštvo, koje je naložilo da se protiv dvoje cimera podnese krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Ovaj slučaj naglašava složenost borbe za prava LGBT osoba, dok istovremeno razotkriva mračne senke trgovine narkoticima. Ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati istraga i koje će implikacije imati na LGBT zajednicu i borbu za njihova prava.

Pristalice LGBT-a, međutim nastavljaju hajku na policiju i čitavu državu stavljajući narkodilere u ulogu žrtve, samo iz razloga što su deo te seksualne manjine.

Koliko su dupli aršini i licemerni pogledi ove seksualne manjine govori i to što za njih pravda, poštovanje zakona i pre svega odgovornost nisu i ne treba da budu isti za sve. Stavljanje osoba optuženih za krivična dela u ulogu žrtava, samo zato što su deo neke manjine, može dovesti do narušavanja principa jednakosti pred zakonom, a sve zarad pozitivne diskriminacije. Sutra će pritisak na javnost biti i ukoliko se desi neki veći zločin poput ubistva, a to je nešto što ne bi trebalo dozvoliti.

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA