Najnovije

Snimak razbijanja ukrajinskog napada na Pobedu: Ostavili ranjene i pobegli (VIDEO)

Oružane snage Ukrajine su 13. marta pokušale da izvrše napad na selo Pobeda koje se nalazi južno od Mariinke u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Rusko izviđanje uočilo je kretanje velikih ukrajinskih snaga na periferiji sela. Kao rezultat blagovremenog reagovanja, pripadnici ruskog 255. puka su artiljerijskom vatrom gađali neprijatelja koji se približavao.

Snimci sa ratišta pokazuju kako oklopni transporter M113 američke proizvodnje pokušava da evakuiše ranjene ukrajinske vojnike sa polja, ali je nakon granatiranja u blizini spasilačka ekipa pobegla, napustivši svoje ranjene kolege.

Ruska vojska preuzela je kontrolu nad selom Pobeda još u februaru. Ukrajinci kontrolišu nekoliko zgrada južno od naselja. Ruski vojni izvori su 12. marta upozorili da ukrajinska vojska priprema velike kontranapade u pokušaju da povrati kontrolu nad selom. Ruska vojska je uspela da odbije prvi juriš; ali će se verovatno nastaviti.

Napad se dogodio usred „medijske turneje“ novog vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Sirskog i ministra odbrane Ukrajine Umerova na istočne linije fronta. Prema ukrajinskim medijima, Sirski je naredio ukrajinskim snagama da vrate kontrolu nad nekoliko nedavno izgubljenih naselja u pravcu Ugledara i Avdejevskog.

Novi ukrajinski napad na Rusku federaciju, ima žrtava

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA