Најновије

Нови украјински напад на Руску федерацију, има жртава

Руска војска уништила је комбинованим нападима неколико украјинских складишта са наоружањем у три насеља на купјанском правцу, рекао је потпуковник у оставци Андреј Марочко.

- Руска војска значајно је смањила "сиву зону" на сватовско-кременском делу фронта на северу ЛНР и напредују ка местима Јамполовка и Терни. Украјинске јединице усредсређене су на одбрану и изгубиле су иницијативу - рекао је Марочко.

Украјинска војска наставља са нападима на Запорошку нуклеарку. Експлозивна направа бачена је на пет метара од складишта са горивом, саопштила је прес служба нуклеарке.

"Украјинска војска наставља да напада Запорошку нуклеарку и град Енергодар. регистрован је напад на кључне инфраструктурне објекте у оквиру нуклеарке. Експлозивна направа бачена је тик до ограде иза које се налазе резервоари са дизелом. Да је пала у резервоар то би имало трагичне последице", наводи се у саопштењу.

- Осам украјинских ваздушних циљева је оборено изнад Белгорода, али је једна особа погинула а три повређене - рекао је губернатор области Вјачеслав Гладков.

ДРОНОВИ У "ЈАТИМА": Најефикаснија тактика на фронту

Извор: Правда/Спутник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА