Najnovije

DODIK: Srpska trpi pritiske zbog odgovorne nacionalne politike, Amerika ima jasan cilj

NJihov dobro poznati metod je da utišaju sve glasove koji bi mogli reći istinu. Oni žele da izbrišu naša sećanja i našu bol svojim lažima. To im nikada nećemo dopustiti", poručio je predsednik Republike Srpske.

Republika Srpska svih ovih godina trpi nezapamćene pritiske zbog odgovorne nacionalne politike očuvanja srpskih interesa, ustavne pozicije i prava zagarantovanih ustavom i Dejtonskim sporazumom, kaže predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Pokazali smo da možemo i hoćemo da jačamo našu republiku, kao i snagu da se izborimo s podvalama i sve jačom antisrpskom propagandom koja želi da oteža poziciju svim Srbima. Naša snaga je u našoj ljubavi prema Republici Srpskoj, u našim ljudima, našim vrednostima i našim prijateljima, koji nas nikada nisu ostavili", istakao je Dodin na Iksu.

Vidi se, kaže, da Amerikanci imaju jasno zacrtan plan koji nastoje da ostvare i kroz mehanizam sankcija i ucena.

"Pokušavaju da ruše i napredak koji je postignut na evropskom putu samo da njihova dominacija ne bi bila dovedena u pitanje. Uporedo s našim napretkom i značajnom porukom EU o prihvatanju dejtonske BiH, nastavlja se njihov progon putem neustavnih institucija. Preti se čak i nekim novim imenima, a njihovo delovanje se pojačava putem faktora koji kontrolišu. Ta politika nikada nije bila prijateljska prema Srbima. To je politika sile, koja želi da uguši svaki glas koji nije deo američke priče", navodi Dodik.

Juče su, ističe Dodik, imali priliku da vide do kojih granica ide njihova mržnja prema Srbima i svu njihovu podmuklost, da čuju izjave kojima odobravaju agresiju nad srpskim narodom i sve što su napravili.

"Sve što oni rade duboko je usmereno protiv Srba. Nema nikakve veze ni sa mirom, ni sa stabilnošću i to zna svaki normalan čovek. Tvrditi da se nedužni civili mogu bombardovati radi postizanja mira mogu samo bezdušne, beskrupulozne i podle hulje, koje ne znaju za moral i saosećanje. Gađali su nedužne civile, ubijali su našu decu i sada nam pričaju o pravdi", rekao je Dodik.

Čak i danas, navodi Dodik, osporavaju mogućnost da se održi sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj bi se govorilo o svemu što je napravljeno.

"NJihov dobro poznati metod je da utišaju sve glasove koji bi mogli reći istinu. Oni žele da izbrišu naša sećanja i našu bol svojim lažima. To im nikada nećemo dopustiti. Nikada Srbi neće zaboraviti šta su napravili i nikada BiH neće ući u NATO. Nijedan čovek u Srpskoj neće pristati na to. Srbi nikada neće moći zaboraviti stradanja i silu koja napada nedužne civile i razara sve oko nas. Ali, Srbi su preživeli i biće sve jači. Koliko god oni pokušavali da nas utišaju, mi ćemo biti sve glasniji", kaže Dodik.

KURTIJEVA NOVA PODVALA ZA SRBE: Šta se krije iza procedure za smenu "gradonačelnika"

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA