Najnovije

Srpski borci na prvoj liniji u Marinki: Tražimo Hrvate, ali ih nismo našli (VIDEO)

DONJECK - Srpski snajperista Dejan Berić nalazi se na položajima u Marinki gde traju ogorčene borbe između snaga DNR i ukrajinske armije. Berić izveštava da su juče vođene žestoke borbe i da su Ukrajinci izvukli deblji kraj.
Srbi u odbrani Donjecka (Foto: Fejsbuk)

Srbi u odbrani Donjecka (Foto: Fejsbuk)

- Jučerašnji dan je prošao u velikim okršajima između fašističke hunte iz Kijeva i boraca DNR- a. Iako po dogovorima iz Minska ne bi trebalo da uopšte ima teške tehnike , napad je krenuo sa gomilom tenkova i haubica D-30 . Naši su odgovarali sa čim su mogli, a kad je grad krenuo da bije po reonima Donjecka, gde žive isključivo mirni žitelji dobilo se odobrenje da krene nekoliko tenkova. Malo je trebalo vremena da stignu do Donjecka, ali su onda pokazali da su majstori svog zanata - kaže Berić. Berić kaže da su Ukrajinci bili iznenađeni munjevitim odgovorom snaga DNR. - Naša armija je napravila haos. Nisu se nadali fašisti da će pešadija da im dođe bukvalno pod nos i bije tenkove iz ručnih raketnih bacača - kaže Berić. On dodaje da je ukrajinski napad bio konfuzan a da su Ukrajinci u jednom momentu gađali svoju kolonu vozila. - Ukrajinci koriste i bespilotne letelice, naučili ih Amerikanci veoma lepo kako se rukuje s njima. Zatim po njima koriguju vatru iz višecevnih raketnih bacača, i mogu reći da su veoma, veoma precizno radili. Uspeli su kolonu svoje tehnike da rasture u punom smislu te reči, više od deset komada tehnike sa kompletnim posadama i pešadijom okolo je spaljeno, stvarno su Ameri izveli obuke da ne može bolje - kaže Berić. On kaže da su glavna snaga DNR na ovom delu fronta diverzantske grupe. - Naše male izviđačko diverzantske grupe ih razvališe. U rezultatu njihovog napada, za koji su i javno rekli da su pokrenuli, izgubili su Marinku i još dva sela pored. Naše male grupe diverzanata su napravile dobar posao, a artiljerija još bolji. Doduše treba se za dobre rezultate zahvaliti i korektorima vatre ukrajinske armije jer su idelano gađali svoje ciljeve - objašnjava Berić. Berić kaže da se nadao da će u prvoj liniji sresti i borce iz Hrvatske koji se bore na strani Ukrajinaca ali da su oni bili daleko od fronta. - Čuli smo da su tu možda i naše komšije, ali ih nismo našli. Oni su ipak i dalje dovoljno daleko od fronta tamo gde može samo haubicama da se gađa sa velike daljine - kaže Berić. On je objavio video jednog od svojih položaja gde strpljivo čeka Ukrajince i Hrvate. [video width="640" height="360" mp4="http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2015/06/deki-i-hrvati.mp4"][/video] Danas se u Marinki vode borbe u koje su uključeni i tenkovi a snimak možete pogledati OVDE.
Pročitajte još:Ukrajinska armija se kod Donjecka može naći u novom kotlu koji je već nazvan „Avdejevskim”Moskva pozvala SAD da objave satelitske snimke o obaranju malezijskog Boinga 777Top 5 ruskih vojnih inovacija: „Armata“ je naučila da pliva
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA