Najnovije

Vrata manastira kriju manastirski lek za dušu

Ako još niste izabrali knjigu sa kojom ćete započeti proleće, ili je pokloniti nekom dragom, ovo je prava prilika za vas.

Nakon više objavljenih pesama i kratkih priča, u prodaji se konačno našao i kratki roman Kristijana Gavranića pod nazivom Vrata manastira.  Reč je o romanu koji svoju radnju bazira na ljudskoj sklonosti odabira prema slabostima, i individualnog odnosa pojedinca prema smislu života. Kroz prizmu glavnih likova, stavljajući ih u nesvakidašnje životne situacije, autor se poigrava sa čitaocima pružajući im šansu da sami daju odgovor na vrlo vešto postavljena pitanja. Akteri romana, jureći kroz bezumlje materijalizma, otkrivaju nedostatak harmonije u njihovim životima, koji pokušavaju da odgurnu na njima svojstvene načine, sve dok ne budu u situaciji da se suoče sami sa sobom. Nekima od njih će to doneti smrt, a nekima novi život.

Iako se autor romana kroz delo bavi skrivenim delovima ljudske duše, roman je pisan lako čitljivim jezikom, sa puno dinamičnih događaja, a pisac nastoji pre da čitaoce uvuče u samu radnju, nego da im je pripoveda. 

Kroz prizmu ljubavnih spletki, političkih intriga, povezanosti kriminala, krupnog kapitla sa ljudima iz politike,  autor vodi čitaoce kroz deliće mozaika, čija se konačna slika ukazuje na kraju. Pojavljivanje ideje manstira čija su vrata uvek otvorena, je jasan pravac i poziv autora čitaocima da se vrate svojim stvarnim potrebama, onom unutrašnjem ja, odbacujući tako koncept materijalnog društva kao vodilju doba u kome živimo, a prihvatajući vrednosti koje su neprolazne. 

Roman vrata manastira sa svojom univerzalnom temom, i tekstom prilagođenim dinamici vremena u kome živimo, ima svaku preporuku da postane nezaobilazni deo svačije biblioteke, kao budni podsetnik na pitanje šta nas zapravo čini u životu srećnim.

Knjigu možete naručiti na telefon 064 44 39 447.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA