Najnovije

BLAMČUGA: Ukrajinska avijacija više ni ne uzleće

Trenutno avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, uključujući lovce Su-35S, rešavaju probleme u pravcu Avdejevke, sprečavajući ukrajinsku vojnu avijaciju da čak i poleti sa aerodroma. Ovo je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Kako se navodi u izveštaju vojnog resora, višenamenski lovci sa kontrolisanim vektorom potiska Su-35S Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije su na borbenom dežurstvu za prikrivanje dejstva bombardera, jurišnih aviona i helikoptera kada napadaju vojne ciljeve Oružanih snaga Ukrajine.

Usled dejstava aviona Su-35S, ukrajinska avijacija nije u mogućnosti da poleti sa matičnih aerodroma. Svaki vazdušni cilj koji pokuša da poleti biva odmah uništen od strane ruskih aviona.

Ukrajinska vojska je ranije više puta javljala da je vazdušna nadmoć Oružanih snaga Rusije jedan od glavnih razloga neuspeha ukrajinskih Oružanih snaga u nizu oblasti. Zapadni vojni eksperti su konstatovali da čak ni isporuka lovaca F-16 nije neće da reši trenutnu situaciju, budući da Oružane snage Rusije imaju znatnu prednost nad Ukrajinom u broju borbenih aviona.

Shodno tome, isporuka čak i nekoliko desetina aviona američke ili evropske proizvodnje nije u stanju da popravi trenutnu situaciju u vazduhu, smatraju analitičari. Stoga bi, u suštini, isporuka lovaca u najavljenim količinama bio besmislen.

Pogledajte OVDE artiljerijske udare armije RF kod Krasnogorovke 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA