Najnovije

GORI NEBO I ZEMLJA - RAT DOBIJA NA UBRZANJU! Sve sa prve linije fronta (BRIFING)

Oružane snage Rusije sistemima PVO presrele su dva projektila sistema HIMARS, te uništile 143 neprijateljskih bespilotnih letelica, među kojima je i jedan dron turske proizvodnje TB-2 "bajraktar", saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. 

Na Donjeckom pravcu ruske snage zauzele su povoljnije borbene položaje, te odbile tri neprijateljska napada, prilikom čega su uništena 2 oklopna transportera, artiljerijski sistem američke proizvodnje "M777", te neutralisano do 240 ukrajinskih vojnika.

Na Južno-donjeckom pravcu ruske snage zauzele su povoljnije položaje, usled čega je izbačeno iz stroja više od 250 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, ali i uništeni samohodni artiljerijski sistemi "Akacija" i dve "Gvozdike", te top "D-20" i višecevni lanser raketa "Grad".

Na Kupjanskom pravcu ruske snage odbile su pet ukrajinskih jurišnih napada, neutralisavši pritom do 35 ukrajinskih vojnika, i uništivši dve haubice američke proizvodnje "M777" i "M198", kao i top "D-20".

Šta su Rusi zaplenili u Avdejevki: Američka tehnika iz Vijetnamskog rata i britansko oružje

Na Avdejevskom pravcu ruske snage zauzele su povoljnije borbene položaje, ali i odbile 11 ukrajinskih kontranapada, kao i dva jurišna napada, prilikom čega su uništena 3 tenka, pet borbenih vozila pešadije, 2 borbena oklopna vozila, samohodni artiljerijski sistem "krab" i "Gvozdika", 2 haubice "Giacint-B", te iz stroja izbačeno do 460 ukrajinskih vojnika. 

Na Hersonskom i Zaporoškom pravcu ruske snage odbile su jedan ukrajinski napad, prilikom čega je eliminisano preko 40 neprijateljskih vojnika. U kontrabaterijskoj borbi uništena su 2 artiljerijski sistema "M777", top "D-20", haubica "D-30", ali i stanica za radio-elektronsku borbu "Anklav-H".

Dejstvima operativno-taktičke avijacije, raketnim snagama i bespilotnim letelicama ruske snage uništile su jedno skladište avio municije, kao i koncentraciju žive sile i borbene tehnike u 106 okruga Ukrajine. 

ŠTA TO NOVO SPREMA ZELENSKI? Obračun sa neistomišljenicima tek kreće

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA