Najnovije

TIRANSKA TAČKA 8. RUŠI VUČIĆA: Kandidovao Srbiju u NATO i priznao „predsednicu Kosova“! (VIDEO)

Ono što niko nije primetio jeste da u tački 8. Tiranskog sporazuma Srbija postaje NATO saveznik i zemlja kandidat za NATO, izjavio je prilikom gostovanja na popularnom Jutjub kanalu Pravi odgovor, Davor Kalajžić, koji je dugo radio u administraciji UNMIK-a na Kosovu i Metohiji. 

U emisiji je pročitan deo člana 8, koji kaže: „Saveznici u NATO-u i zemlje kandidati pohvaljuju korake preduzete ka njenom budućem članstvu u NATO-u i podržavaju Ukrajinu da postane članica Alijanse čim to uslovi bezbednosti dozvole“, pri čemu bi „saveznici u NATO-u“ bile zemlje članice, a „zemlje kandidati“ su one koje čekaju članstvo u NATO. Kako se ne pominju i neke treće zemlje, to znači da je Srbija, prema Vučićevom potpisu, kandidat za članstvo NATO. 

- Potpisivanjem Tiranske deklaracije Aleksandar Vučić je po ko zna koji put prekršio Ustav i zakone i ušao na teritoriju samovlašća i krivično dela, jer ovakve ugovore može da potpisuje samo Vlada Srbije. On je ničim ovlašćen počeo da radi poslove Vlade. To su teška krivična dela i ovaj njegov potpis bi morao biti poništen, i on bi morao da snosi krivičnu odgovornost -naglasio je Kalajžić. 

On je izneo tvrdnju da su Vučićeve priče kako je uticao da se neke stvari izbace iz deklaracije, zapravo bajke, i da je proverio, te utvrdio da je tekst ostao neizmenjen. 

- Tu se u Tiranskoj deklaracija pominje i Povelja UN i međunarodno pravo u raznim tačkama i sve to u korist Ukrajine, što je u redu. Ako je međunarodno pravo, mi se borimo za to, u redu. A gde je da pomeneš , ako si izmišljao bajke kako si ti intervenisao, pa su na tvoje intervencije izbacili ovo ili ono, što nisi intervenisao, pa rekao ovo: „Čekajte, ne može ovako, ako taj princip važi za Ukrajinu, važi i u slučaju Kosova i Metohije. Ako ne važi, onda izvolite pa ga izbacite“. Zašto to nije intervenisao? – upitao je sagovornik Pravog odgovora.  

Kalajžić je naveo da je ovo po ko zna koji put da Vučić ide u Tiranu i da se „bakće tamo sa Ramom i ostalima u prisustvu kosovskih lidera“. 

- Čoveče, jel ti nije jedan jedini put palo na pamet da otvoriš temu zvanu Žuta kuća. Šta mi tupiš o Ukrajini? Otvori temu svih tema – ogorčen je on.

Potpisivanje ovog dokumenta zajedno sa Vjosom Osmani, koja je navedena kao predsednica Kosova, Kalajžić je nazvao „štetočinskom akcijom koja je prošla ispod radara, neprimetno“. 

O detaljima katastrofalnog poteza u Tirani, te uklanjanju „disklejmera“ sa Brnjaka i mnogim drugim temama detaljnije pogledajte u ovoj emisiji na kanalu Pravi odgovor:

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA