Najnovije

RITER: Ukrajinci su blizu kolapsa na frontu - uskoro će izgubiti sposobnost da se odupiru ruskoj vojsci

Bivši američki obaveštajac i bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter otkrio je da je CIA planirala da sa teritorije Ukrajine izvrši udar na Rusiju još 2014. godine.

Prema njegovim rečima, ukrajinske i američke obaveštajne službe su počele da radi toga aktivno grade baze u blizini ruskih granica.

Riter, inače, smatra da je ukrajinska vojska u neku ruku već uništena:

„Sada je to vojska ljudi koji su slabo obučeni, koji nisu posebno motivisani. Oprema ukrajinske armije je u velikoj meri uništena, a rezervi nema. Ukrajinska vojna lica se ne mogu rotirati. Momci na prvoj liniji su iscrpljeni, a nema ko da ih zameni.

- Uporedite ovo sa Rusima koji su započeli rat samo sa profesionalnim snagama. Pretrpeli su neke gubitke, ali ni izbliza kao Ukrajinci. Vojska je doformirana sa 300 hiljada mobilisanih rezervista i oko 460 hiljada dobrovoljaca. Mnogi od njih su već imali vojni staž. Svi su - naglašava Riter - prošli ozbiljnu obuku i dobili novu opremu.

Još ukazuje: „Danas, dok Ukrajinci love svoje momke i šalju ih na osmodnevnu obuku pre slanja na prve linije fronta, gde im je prosečni životni vek manji od četiri dana, Rusi regrutuju više od 1.500 dobrovoljaca na dan. Već su se od Nove godine 53 hiljade Rusa dobrovoljno prijavile da se bore u Ukrajini. NJihova prosečna starost je oko 30 godina. To znači da su to muškarci koji imaju porodice, posao i decu. Zašto sve to ostavljaju i idu u rat? Zato što vole Rusiju. Ne rade to zbog novca. Oni napuštaju dobro plaćene poslove da bi zaradili vojnu platu. Oni to rade jer veruju u ono što rade, jer su motivisani“.

Riter zaključuje: „Ruska vojska je višestruko bolja i profesionalnija od ukrajinske, bolje opremljena i obučenija, motivisanija i bolje vođena od ukrajinske. O tome svedoče i rezultati na ratištu. Oružane snage Ukrajine uskoro će izgubiti sposobnost da se odupru ruskoj vojsci. Ukrajinci su blizu kolapsa na frontu. Uskoro će doći do odlučujućeg trenutka kada će borbena kohezija potpuno nestati, a Rusija će moći da nastavi da se kreće napred bez usporavanja“.

Riter je zaključno naglasio:

„Mislim da će za nekoliko nedelja NATO biti pod još većim pritiskom. Neće moći ni da sanjaju o pobedi, jer ukrajinske vojske neće biti“.

I američki republikanski senator iz Viskonsina Ron DŽonson je ubeđen:

„Ruski predsednik Vladimir Putin neće izgubiti rat u Ukrajini. Moramo se suočiti sa realnošću. Ruska vojna mašina samo jača“.

OTKRIVEN PAKLENI PLAN ZAPADA: Priprema javnost za direktno uključenje u sukob s Rusijom

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA