Najnovije

"Na nesreću Srba sa KiM Vučić nema ni kuraži ni muškosti"

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se Zapad trudi da u Srbiji postavi marionetsku vlast pokazuje da srpski suveren ima smisla za šalu, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina".

Oni poručuju da je Vučićeva dvanaestogodišnja vladavina od početka do kraja upravo marionetska.

“Setimo se samo njegovih susreta sa Angelom Merkel kada bi uoči svakog sastanka govorio da je prožet uzbuđenjem i tremom, da mu klecaju slabačka kolena i da je spreman da sve njene naloge u potpunosti izvrši. Delima je to i pokazao.

Još je ubedljiviji primer tokom potpisivanja njegovog izdajničkog Vašintonskog sporazuma kada je sedeo na hoklici sa neobično uvrnutim nogama što je isporvociralo podsmeh mnogih. Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova takav stil i način držanja predsednika države uporedila je sa figurom Šeron Stoun. NJegov dugogodišnji savetnik Toni Bler je upravo Srbima poznat kao najveći glasnogovornik bombardovanja Srbije i svojim savetima sigurno je da od Srbije ne pravi samostalnu i nezavisnu državu već naprotiv”, kaže se u saopštenju.

Srbi sa Kosova i Metohije kažu da je na konferenciji za štampu održanoj pre tri dana Aleksandar Vučić po ko zna koji put Aleksandar Vučić lio krokodilske suze nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini iz razloga što se ukida dinar kao platežno sredstvo. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ u više navrata je savetovao predsedniku Srbije da se taj problem jednostavno rešava.

“Dovoljno je da država Srbija upozori Aljbina Kurtija da ako u najkraćem roku ne povuče tu odluku da vozila sa separatističkim registarskim tablicama kao i separatističkim dokumentima ne mogu da krstare Srbijom. Na nesreću Srba njihov predsednik nema ni kuraži ni muškosti za jedan ovakav potez zbog čega oni sami trpe i pate. Reakcija predsednika Srbije se svodi na ponašanje baba Simone – na jadikovku, na zapomaganje, na kuknjavu, na cmizdrenje.

Umesto da na samim administrativnim linijama instalira šaltere gde Srbi mogu da podignu svoja primanja, kako plata tako i penzija, oni moraju da trče do susednih varošica da svoj novac podignu. Pa i tamo njega nema. Recimo Srbi iz Kosovske Mitrovice, Leposvića i Zvečana koji stignu do Raška više od 5 hiljada dinara ne mogu da podignu.

Sasvim je razumljivo što se direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici žali da nema lekove i hranu za pacijente. Naročito nema hrane iz Srbije. Razlog je opet taj što je na čelu Srbije kukavica i pobegulja koja je prihvatila zdravo za gotovo da srpske robe nema u južnoj srpskoj pokrajini”, tvrde iz NP “Otadžbina”.

Interesanto je da danas Srbi na Kosovu i Metohije piju kiselu vodu Radensku sa tri srca, laško pivo, bregovo mleko iz Varaždina, jedu sireve iz Mađarske a sva ta roba dolazi Albancima na Kosovo i Metohiju prolazeći upravo kroz centralnu Srbiju. Ova činjenica samo oslikava propast nacionalne i državne politike Aleksandra Vučića.

“Predsednik Srbije zna da kaže da je on po ustavu predsednik i Aljbinu Kurtiju, ako je tako a jeste tako, zašto javni tužilac Republike Srbije ne podnese krivičnu prijavu Aljbinu Kurtiju za teror, maltretirnje i egzodus nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Razlog tome je da se Aleksandar Vučić Briselskim sporzumom složio da se ne meša u unutrašnje stvari samoproglašene republike Kosovo. U biologiji i po Darvinovoj teoriji poznata je pojava da velika riba guta malu ribu.

Jedino na prostoru Republike Srbije mala riba kao što je Aljbin Kurti uvek pobeđuje i uvek guta veliku ribu kao što je Aleksandar Vučić. Uostalom već je predsednik Srbije nagovestio na istoj konfernciji za štampu da će i po pitanju dinara da postupi po istom receptu kao i za srpske registarske tablice. Setimo se samo da je sever KiM bio izlepljen grafitima „Nema predaje – KM registracija ostaje“ da bi onda Telekom pozivao Srbe da prihvate separatističke tablice. Tako će i sada predsednk Srbije da kaže da u interesu Srba sa Kosova i Metohije država Srbija će dinar da zameni sa evrom jer predsednik Srbije ne može da dozvoli da Srbi pate. Za Srbe na Kosovu i Metohiji ovakva kapitulantska politika neće biti ništa novo. Ona je već viđena”, kaže se dalje u saopštenju.

Srbi sa Kosova i Metohije poručuju Vučiću da ako već želi da pomogne da bi morao da im se izvini javno zbog prihvatanja Francusko-nemačkog predloga i da isti odbaci. U tački dva ovog predloga stoji, na koji je predsednik Srbije oberučke pristao, da država Srbija prhvata teritorijalnu celovitost, integritet i suverenitet Kosova i Metohije.

“U Ohridu je prihvatio da će isti sporazum i da sprovede u delo što je već i krenuo dozvoljavajući da se simboli samoproglašene države Kosovo kao što su registarske tablice i lična dokumenta pojave na drumovima u ostatku Srbije. U isto vreme je prihvatio i južnu srpsku pokrajinu kao posebno carinsko područje na čemu mu se američke diplomate poput Gabrijela Eskobara zdušno zahvaljuju.

Retko ćete naći sličan primer u svetu da se predsednik jedne države dragovoljno bez zrna baruta odriče sopstvene teritorije. A možda to nije ništa ni čudno imajući u vidu da je predsednik Srbije u više navrata govorio da mi na Kosovu nemamo ništa, da nema Srba u Đakovici, da nema u Mališevu da nema u Kačaniku…

Takođe nema primera u svetu da predsednik jedne države kumuje stvaranju tuđe neprijateljske vojske kao što je predsednik Srbije uradio sa bezbedonosnim snagama Kosova. NJegova Srpska lista odnosno njegova Srpska napredna stranka je dala kvorum da se promeni ustav samoproglašene republike Kosovo da bi se formirale bezbedonosne snage Kosova. Kasnije je i sam predsednik Srbije priznao da on istu formaciju i naoružava.

Kako su čudni putevi Gospodnji, nekada je Aleksandar Vučić kao generalni sekratar SRS sa svojim predsednikom a današnjim savetnikom Vojislavom Šešeljem u sportskoj hali u Peći 1998. godine govorio da će Albance sa Kosova zarđalim viljuškama proterati preko Prokletija. Ne da ih nije proterao nego danas od njih pravi vojnu silu na Balkanu.

Kako radili tako nam Bog pomogao”, kaže se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina".

Eksplozija i plamen! Pogođen ruski brod "Sergej Kotov" (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA