Najnovije

Oboren Su-24, pogođen i MiG-28: Ruska PVO dva sata odbijala ukrajinski napad na Krim

Ukrajinski vojnici ponovo su pokušali da izvrše kombinovani udar na Krim. Prema tvrdnjama ruskih vojnih dopisnika snage PVO su dva sata odbijale ukrajinski napad, a saobraćaj duž Krimskog mosta bio je privremeno obustavljen.

Prema specijalizovanim telegramskim kanalima, u ukrajinskom napadu je učestvovalo 6 bombardera Su-24 i tri lovca Mig-29 Oružanih snaga Ukrajine. U prvom talasu lansirane su rakete-mamci ADM-160 MALD u cilju odvraćanje pažnje sistema PVO, nakon čega su lansirane krstareće rakete Storm šedou/SCALL-AG.

Tradicionalno, napad je koordinirao NATO izviđački avion. Američka bespilotna letelica RQ-4 Global Hawk je delovala iznad Crnog mora, a avion Avaks tipa Boing P-8A Posejdon kružio je u blizini istočne obale Rumunije.

Prema vojnim dopisnicima, prilikom odbijanja pokušaja raketnog napada na Krim, oboren je ukrajinski bombarder Su-24.

Prema preliminarnim podacima, ruska PVO je presrela 12 raketa koje je ispalilo ukrajinsko vazduhoplovstvo. Na terenu nisu zabeležene žrtve ili razaranja. Vojni ekspert Boris Rožin, pozivajući se na izvore, izveštava da je najmanje jedan ukrajinski avion pogođen dok je odbijao napad. Još jedna letelica je oštećena, ali je uspela da se vrati na aerodrom.

Ruska vojska oborila je danas jedan od aviona koji su napali Krim. Bombarder Su-24 srušio se u rejonu Pravdina. Još jedan lovac Mig-29 je oštećen, ali je uspeo da stigne do aerodroma u Krivom Rogu, rekao je Boris Rožin.

Ukrajina napušta položaje! Šokantne vesti sa fronta: Putinove snage napreduju kao da neprijatelj ne postoji!

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA