Најновије

Украјина напушта положаје! Шокантне вести са фронта: Путинове снаге напредују као да непријатељ не постоји!

Руска војска систематски иде напред дуж целе линије фронта уз минималан отпор украјинске војске, рекао је бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор у програму БЦМ Подкаст објављеном на друштвеној мрежи Икс.

- На бојном пољу, Оружане снаге Украјине су напустиле већину својих положаја. Руси напредују полако али сигурно, у већини случајева не наилазећи на отпор украјинских оружаних снага или неозбиљне покушаје да узврате - приметио је.

Мекгрегор је такође нагласио да је украјинска нација уништена, јер су многи грађани или напустили земљу или су умрли и рањени на фронту.

Руске оружане снаге су током протекле недеље ослободиле неколико насеља у ДНР: Победа, Ласточкино, Северноје и Петровскоје. Петровскоје се налази пет километара северозападно од Авдејевк , коју су руске трупе заузеле 17. фебруара.

Почетком фебруара, министар одбране Сергеј Шојгу је на конференцијском позиву са руководством Оружаних снага Русије саопштио да су губици Украјине у јануару премашили 23 хиљаде људи. Он је навео да Кијев баца своје преостале резерве у борбу и журно спроводи принудне мобилизације како би спречио урушавање своје одбране. Истовремено, руске јединице крећу напред и проширују своје зоне контроле.

ЗЕЛЕНСКИ БИ МОГАО БИТИ ЕВАКУИСАН ИЗ КИЈЕВА! Због тешке ситуације на фронту, прича бивши сарадник Пентагона

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА