Najnovije

Pod neviđenim pritiskom i ucenama vrši se pokušaj nasilne legalizacije secesije tzv. Kosova

Poslanička grupa „MI-SNAGA NARODA, Prof. dr Branimir Nestorović oglasila se danas u vezi „Zahteva Kosova* za članstvo u Savetu Evrope“

NJihov stav prenosimo u celosti:

„Zahtev Kosova* za članstvo u Savetu Evrope“, kao i „preporuka Odbora za politička pitanja i demokratiju da Kosovo* postane član Saveta Evrope“ su neosnovani i suprotni Ustavu Srbije, Statutu Saveta Evrope, Rezoluciji SB UN 1244, Povelji UN, Helsinškoj povelji ... i činjenicama koje je utvrdila upravo Dora Bakojani Izvestilac Odbora za politička pitanja i demokratiju SE. 

Ta Preporuka, čiji je zaključak protivrečan i suprotan utvrđenom činjeničnom stanju, izglasana je sa 31:4 glasa, čime se običnim preglasavanjem neovlašćenih lica suspenduju odredbe Ustava Srbije, Statuta Saveta Evrope, Povelje UN i Helsinške povelje, kojima se garantuju teritorijalni integritet i nepovredivost granica. Iako Izveštaj sadrži 27 strana, u kome su svoje mesto našli radni doručci, ručkovi i večere Dore Bakojani sa njenim zvanicama (str. 27 Izveštaja), izostavljeni su osnovni podaci: da je Kosovo* stvoreno nasilno, agresijom, oružjem, nelegalnim otcepljenjem od suverene i međunarodno priznate države Srbije, koju secesiju Srbija nikada nije priznala ni pod prinudom. 

Sada, nakon 16 godina, pod neviđenim pritiskom i ucenama vrši se pokušaj nasilne legalizacije te secesije preglasavanjem u Odboru, Skupštini ili Savetu  ministara Saveta Evrope jer Kosovo* nema pravo i ne ispunjava uslove da bude primljeno u Savet Evrope i u članstvo Ujedinjenih Nacija. Za razliku od Kosova*, koje je bez referenduma, nasilno i oružjem izvršila secesiju od međunarodno priznate i suverene države Srbije, Republika Srpska je svoj status ostvarila legalnom odlukom, što je potvrđeno i na međunarodnom nivou, npr. Dejtonskim sporazumom, pa ona ispunjava uslove i za (pridruženo) članstvo u Savetu Evrope”, navodi se u tekstu poslaničke grupe “Mi-Snaga naroda dr. Branimir Nestrović”.

POSTAJE BAŠ NAPETO - JESMO LI NA IVICI SVETSKOG SUKOBA? SAD raspoređuju dodatne snage na Bliskom istoku

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA