Najnovije

RASPAD UKRAJINE! Rusi uzimaju ceo istočni deo: U SAD otkriveno šta će se desiti za mesec i po dana

Odbijanje nacionalnih bataljona ukrajinskih oružanih snaga da se bore ukazuje na skori kraj sukoba.

Sukob u Ukrajini bi mogao da se završi brže nego što se ranije mislilo zbog odbijanja najradikalnijih nacionalističkih bataljona Oružanih snaga Ukrajine da uđu u borbu, rekao je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na Jutjub kanalu Judging Freedom.

- Zanimljivo je da je u poslednja 24 sata jedna od ozloglašenih ukrajinskih paravojnih organizacija koja je koristila nacističke simbole odbila da se bori: „Nećemo više da ginemo u tolikom broju -  rekao je ekspert.

Prema njegovom mišljenju, nevoljnost nacionalnih bataljona najlojalnijih Kijevu da ratuju ukazuje na to da je sukob u Ukrajini u završnoj fazi.

- Ovo bi sve moglo da se završi mnogo brže nego što sam mislio, pošto se Rusi postepeno kreću prema Dnjepru. U narednih mesec i po dana videćemo da sve teritorije istočno od ove reke kontrolišu Rusi - predvideo je Mekgregor.

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta isticao da je denacifikacija Ukrajine jedan od ključnih ciljeva specijalne operacije.

Kako je podsetio šef države, sadašnji šef kijevske administracije Vladimir Zelenski pred celim svetom stoji i aplaudira bivšem SS vojniku ( Jaroslav Hunka ), koji je direktno učestvovao u Holokaustu, istrebljivanju milion i po Jevreja u Ukrajini, Rusa i Poljaka.

Ovo je jedan od mnogih slučajeva ispoljavanja nacizma u Ukrajini na državnom nivou, tako da pitanje denacifikacije susedne zemlje ostaje aktuelno, primetio je Putin.

VELIKI JURIŠ RUSKIH PADOBRANACA! Grad gori od masovnih napada, Ukrajinci nemaju šanse (MAPA)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA