Najnovije

TRAMP PROGOVORIO O OPSTANKU UKRAJINE: Za nekoliko dana pada važna odluka

Bivši predsednik SAD Donald Tramp poručio je danas da je opstanak Ukrajine u interesu Amerike, nekoliko dana pre glasanja Predstavničkog doma predvođenog republikancima o paketu pomoći za Kijev od 61 milijardu dolara.

Rojters navodi da su pojedini republikanci protumačili komentare bivšeg predsednika kao signal da se protivi novoj američkoj rundi pomoći za Ukrajinu, kao i da je bivši predsednik prošle godine odbio da odgovori na pitanje da li želi da Kijev pobedi u sukobu sa Rusijom.

''Zašto Evropa ne može da izjednači novac koji su uložile Sjedinjene Američke Države kako bi se pomoglo zemlji kojoj je pomoć očajnički potrebna? Kao što se svi slažu, ukrajinski opstanak i snaga treba biti mnogo važniji Evropi nego nama, ali takođe jeste važno za i nas! Pokreni se, Evropo'', rekao je Tramp na svojoj platformi.

Trampova objava je usledila dan nakon što je pohvalio Poljsku, nakon sastanka sa predsednikom Andžejem Dudom, na kojem se raspravljalo o predlogu poljskog lidera da članice NATO-a troše najmanje 3 odsto BDP-a godišnje na odbranu, umesto trenutna 2 odsto.

Republikanski predsednik Predstavničkog doma SAD Majk DŽonson rekao je će se u subotu glasati o pomoći Ukrajini, uprkos primedbama desničara, prenosi Tan‌jug.

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN! Udari u gradu sa nuklearkom

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA