Najnovije

AMERIČKI ŠPIJUNSKI AVION KRUŽI OKO SRBIJE: Pogledajte putanju kojom ide! (FOTO)

Avion vojske SAD za elektronsko izviđanje Bombardier Challenger 650 Artemis ponovo leti uz granicu sa Srbijom, objavila je redakcija TV Front.
Bombardier Challenger 650 Artemis - izviđačko-špijunski specijalni avion

Bombardier Challenger 650 Artemis - izviđačko-špijunski specijalni avion

Let je započeo iz vazduhoplovne baze Mihail Mihail Kogalniceanu kod Konstance. Letelica je zatuzela kurs prema severu i kod Segedina krenula uz severnu granicu sa Srbijim, zatim ušao u Hrvatsku pravcem Donji Miholjac-Našice-Slavnoski brod ušao u BIH i nastavi let pravcem Tuzla-Sarajevo-Mostar, gde je obavio nekoliko izviđačkih letova uz samu granicu sa Srbijom.

Prema informacijama sa aplikacije Flajt Radar letelica leti na visini od 9.754 metra.

Ovo nisu prvi osmatrački letovi u okolini Srbije ovog tipa letelice, koji su bili intenzivni i u martu i aprilu mesecu ove godine o čemu je govorio i komandant Američkih snaga u Evropi general Kavoli koji je govorio da je nužno povećati broj ovakvih letova u regionu BiH i Srbije.

Nadavno svoj izviđači let imao je i francuski avion, u zoni servernog dela administrativne linije AP Kosova i Metohije sa Centralnom i južnim delom Centralne Srbije izviđajući zonu Peštra gde je vojska izvodila združenu taktičku vežbu Vihor 2024.

Svi Bombardier Challenger 650 Artemis smešteni su u vazduhoplovnioj bazi Mihail Kogalniceanu na obali Crnog Mora kod Konstance koja pokriva najistočnije krilo severnoatlanske alijanse. On je osmatrao zonu severoistočne granice Srbije od granice tromeđe Srbije, Mađarske i Rumunije do Kladova.

Pročitajte OVDE šta je Kina poručila o Kosmetu u Ujedinjenim Nacijama

Izvor: Pravda / TV FRONT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA