Najnovije

ŽESTOKA NAJAVA DODIKA: Rezolucija o Srebrenici vodi BiH ka mirnom razlazu; Situacija će se promeniti nakon 2. maja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici.

Dodik je iz Sankt Peterburga rekao da je guranjem rezoluce o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, guranje BiH ka mirnom razlazu.
„Gnusna je laž da će rezolucija pospešiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu nameru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava“, rekao je Dodik za RTRS.

Istakao je da Srpska ne želi da prihvati njihovo stalno kršenje propisa.

„Situacija će se dramatično promeniti posle 2. maja. Hteli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima delimo vazduh, a kamoli druge vrednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo“, naveo je Dodik.

Dodik: Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici

Rezoluciju o Srebrenici, Rusija neće podržati, rekao je Dodik nakon sastanka u Sankt Peterburgu sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom.

"Rusija čini napore da okupi prijatelje i objasni im o čemu se radi kada je reč o toj rezoluciji koju bošnjačka strana hoće da progura u Generalnu skupštinu UN", kaže Dodik.

Istakao je da ruska strana smatra da bi ta rezolucija mogla da destabilizuje odnose u BiH.
"Insistirati na tome na globalnom nivou mogu samo oni koji ne žele dobre odnose. Gnusna je laž da će rezolucija da pospeši pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandu nameru", rekao je Dodik.

Takođe, predsednik Srpske je istakao da je za Rusiju, Kristijan Šmit nelegalan.

"Za Rusiju, Šmit je nelegalan. To je nama veoma važno", naglasio je Dodik.

Podsetimo, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburgu gde će prisustvovati Međunarodnom bezbednosnom forumu.
Na forumu učestvuju lideri i zvaničnici iz više od 120 zemalja kojima će se putem video linka obratiti i ruski predsednik Vladimir Putin.

Još jedan rat u Evropi?! Hoće li svet ovo preživeti? Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA