Najnovije

POGLEDAJTE MAPU: Današnji fantastičan prodor ruske armije - oslobođena mesta Očeretino i Novobahmutovka (MAPA SUKOBA)

Ruska armija je u poslednjih 24 časa napravila veliki prodor na tzv. Avdejevskom pravcu fronta, oslobodivši dve strateški važne tačke. Očeretino i Novobahmutovku.
Samo gazi!

Samo gazi!

Ruska armija, u poslednjih 24 sata, prvo je oslobodila Očeretino i najavila dalji prodor ka Novobahmutovki, a svega pet-šest sati kasnije, zvanično je objavljeno da je Novobahmutovka oslobođena i da se ide dalje ka Novokalinovu i drugim mestima.

Ovo govori o velikoj nadmoći ruske armije nad snagama Ukrajine, a analize koje su ukazivale da će Rusija sve jače napadati i sve lakše osvajati teritorije u Ukrajini se ispostavljaju tačnim.

Ruski mediji su danas objavili i da se stvara nova vojna grupa trupa armije RF koja će imati za oznaku latinično slovo N, a da će nositi naziv “Sever”. Ova vojna grupa trupa se osniva sa ciljem oslobođenja Harkova.

Ukrajinski vojni analitičari danas su objavljivali informacije o prodoru ruske armije, prepoznajući potpuni neuspeh ukrajinskih oružanih snaga u pravcu Avdejevke:

► „Ruske oružane snage zauzele su Očeretino i Novobahmutovku, imale uspeha u pravcu Keramike i Semjonovke.

► „U Pokrovskom pravcu: u Novokalinovu i istočno od sela, Rusi su napredovali Stepnom ulicom i dva šumska pojasa u oblasti širine do 1,52 km do dubine do 620 m.

► U oblasti Očeretina, ruske trupe su prethodno zauzele teritoriju fabrike cigala Altkom, deo teritorije vodovoda i napredovale ka severu u području širine do 1,67 km do dubine od 230 m“, prepoznali su drugi neprijateljski resursi sa zakašnjenjem.

► „U Berdičiju je ruska pešadija napredovala na zapad do dubine od 140 metara“, pišu oni.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u svom izveštaju izveštava da su tokom dana na Avdejevskom pravcu Oružane snage Rusije, uz podršku avijacije, izvele 21 napad u oblastima mesta Novokalinovo, Očeretino, Novobahmutovka, Berdiči, Jasnobrodovka, Netajlovo, Pervomajskoje i Nevelskoje, pokušavajući da istisnu jedinice Oružanih snaga Ukrajine sa njihovih linija odbrane.

Pogledajte mapu:

Pročitajte OVDE kako su Palestinci uhvaćeni u lažima oko masovnih grobnica u Kan Junisu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA