Najnovije

ALEKSIĆ POHVALIO MANOJLOVIĆA: Zajedno bi imali "apsolutnu dominaciju"!

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, gostujući na televiziji N1, pohvalio je Savu Manojlovića, lidera pokreta Kreni-Promeni i njegovu odluku da se kandiduje na predstojećim izborima.
Aleksić

Aleksić

Upitan da prokomentariše ulazak Sava Manojlovića iz Kreni-promeni u predizbornu trku, i zašto to nije učinio sa njima, delom opozicije koji je istupio iz koalicije Srbija protiv nasilja i formirao novu – Biram borbu, i koji će izaći na beogradske i lokalne izbore 2. juna, Aleksić kaže da misli da to sada nije toliko važno, i da je važnije što je Manojlović odlučio da uđe u politiku.

„On je dugogodišnji aktivista, sada je odlučio da uđe u politiku. Mislim da je to dobro. Mislim da mi nemamo nijednu prepreku da sarađujemo, zato što težimo istom cilju, protiv ovog režima koji je uzurpirao državu Srbiju, koji je uzurpirao vlast, institucije i sve ostalo. Borimo se za normalizaciju stanja društva, zajedno sa svim građanima Srbije. Verujem da to može biti jedna dobra stvar. Mislim da to povećava šanse opozicije dramatično u Beogradu. I ne opozicije, kad kažemo opozicije, možda se to malo banalizuje. Povećava šansu da građani Beograda i građani drugih gradova u Srbiji, gde se održavaju izbori, da se izbore sa ovim režimom i da prosto ostvare pobede koje čekamo dugo. Dugi niz godina čekamo“, istakao je Aleksić.

Na to ko će biti njihov kandidat, kaže da nisu još definisali, da kasne i sa tim i sa svim drugim.

„Da vam odmah kažem, što se mene tiče, ja sam još od februara meseca zagovarao priču da mi ne treba da čekamo ništa, da treba da idemo na dva koloseka. Jedan je priprema za izbore, jedan veliki blok gde bi bili svi mi da pokušamo da napravimo nešto što je napravila vlast. S druge strane, da se borimo za uslove, da tražimo da se ispune koliko je god moguće ODIHR preporuka, da se bilo šta promeni, prosto to sam ja tako smatrao da treba da bude. Vreme nas je i neki stavovi odgurali na drugu stranu i došli smo maltene na ivicu bili, gde smo morali donositi odluku šta radimo. Ja iskreno moram da vam kažem da ne mogu da shvatim da bojkotujemo samo Beograd. Dakle, ovo se sad svelo na bojkot Beograda, ne mogu ni da poistovetim, odnosno, ne da poistovetim, nego da kažem da su bitni samo izbori u Beogradu, da nisu bitni izbori u Novom Sadu, Nišu, u Subotici, u Valjevu, u Čačku. Dakle, apsolutno smatram da su svi građani Srbije podjednako važni, da svi imaju svoje probleme i isto tako ne mogu da prihvatim da su u Beogradu loši izborni uslovi kao što su u bilo kom od ovih gradova“, poručio je.

Na pitanje ima li vremena da se primene njihovi ključni zahtevi, Aleksić kaže da je siguran da ne može da bude gore od onoga što se desilo u decembru.

„I ako smo mi u decembru, kao opozicija, mogli da pobedimo sa apsolutnom većinom u šest beogradskih opština, da izborimo da se ne formira vlast na nivou Beograda, zato što nisu mogli da je formiraju, u tim uslovima, pa zašto sada da se predamo“, pita on.

Ukazuje da ovo nije borba političkih stranaka, već svakog građnina koji želi da živi u Srbiji, „da planira svoju budućnost i budućnost svoje dece ovde“.

„Da Beograd izgleda normalno. Da se razvija Novi Sad, Niš, Srbija. Da institucije rade svoj posao. Da postoji demokratija. Da postoji odgovornost. Da se razvija Srbija podjednako. Da podignemo ekonomski standard građana. Da sve bude normalnije i drugačije. I to je sve moguće. I svaki čovek u društvu koji ustane i bori se za to, treba mu zaista dati na neki način priznanje“, naveo je.

Smatra i da kad bi opozicija izašla u jednom bloku na izbore, zajedno sa Savom Manojlovićem, „apsolutno bismo bili u potpunoj dominaciji“.

„Međutim, mislim da i sada nije ništa gotovo, da se moramo boriti. Građani Beograda treba da budu svesni da imamo veliku šansu 2 juna. Mislim da bi bilo jako neodgovorno da bilo ko sada, u ovoj situaciji, poziva bilo koga da ne učestvuje na tim izborima jer bi to bila, indirektno, najveća podrška i pomoć režimu“ i na nivou belih listića, ocenjuje Aleksić.

Najavio je da će odmah posle praznika krenuti u kampanju u celoj Srbiji i svim gradovima gde se izlazi na izbore.

Pročitajte OVDE šta Dačić kaže o sledećem potezu Srbije u UN

Izvor: Pravda.rs / N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA