Najnovije

Karlsonov intervju sa Duginom (video)

Američki novinar Taker Karlson objavio je 20-minutni intervju sa istaknutim ruskim filozofom i političkim komentatorom Aleksandrom Duginom. Razgovor je u ponedeljak objavljen na Karlsonovom Jutjub kanalu, piše Raša Tudej.

Zapadni mediji opisali su Dugina kao „Putinov mozak“ zbog njegovog navodnog uticaja na predsednika Vladimira Putina i rusku elitu.

Vatreni kritičar Zapada, Dugin, strastveno podržava vojnu operaciju Rusije u Ukrajini i izjavio je da nezavisna ukrajinska država „ne bi trebalo da postoji“. 

NJegova ćerka Darja je 2022. godine ubijena, u napadu za koji su ruske vlasti rekli da su ga organizovali ukrajinski agenti. Nekoliko američkih medija kasnije je citiralo neimenovane američke obaveštajne zvaničnike koji su rekli da Vašington veruje da su ukrajinske vlasti zaista bile umešane u atentat.

Karlson je Dugina predstavio kao „pisca koji piše o velikim idejama“, tvrdeći da je njegove knjige „zabranila Bajdenova administracija“ u SAD. „Ne možete ih kupiti na Amazonu“, rekao je.

Tokom razgovora sa Karlsonom, Dugin je tvrdio da liberalna ideologija, koja je postala de fakto neosporna na Zapadu od raspada Sovjetskog Saveza, dovodi do propasti koncepta porodice. „Porodica se uništava u korist ovog individualizma“, rekao je on, dodajući da će prirodni napredak liberalizma dovesti do „napuštenog ljudskog identiteta“.

„Sledeća faza: novi liberalizam. Sada se ne radi o vladavini većine, već o vladavini manjina. Ne radi se o individualnoj slobodi, već o budnosti“, rekao je Dugin.  „To nije demokratija. To je totalitarizam.”

BITKA ZA RABOTINO: Pudža zaporoški front, Ukrajinci beže, ruska zastava na severu naselja (VIDEO/MAPA)

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA