Najnovije

UKRAJINSKE FORMACIJE GRADE ODBRAMBENI ZID! Poslednje informacije, Rusi došli ispred

Na pravcu Bahmuta, ruske vojske nastavljaju da proširuju zonu kontrole u pravcu Časov Jara. Prema preliminarnim podacima, jedinice Oružanih snaga RF zauzele su jugozapadne periferije Bogdanovke.

Na severu od naseljenog mesta, ruski vojnici napredovali su barem do farme, a sa juga došli su do predela Orlova. Protivnik se povukao iz Bogdanovke u pravcu Kalinovke, na čijim istočnim periferijama, prema nekim informacijama, izbili su sukobi u oblasti ulice Lesna.

Istovremeno, ukrajinske formacije grade novi odbrambeni red na obali kanala Severski Donjec — Donbas, gde je ranije postavljena traka minsko-eksplozivnih bombi.

Na istočnim periferijama Časov Jara odvijaju se sukobi u oblasti ulice Gorbatov u mikrorejonu Kanal. Proteklih dana, vojnici Oružanih snaga RF vodili su borbe u blizini škole br. 77, ali za sada nema snimaka koji bi potvrdili kontrolu Oružanih snaga RF nad zgradom.

PALA BOGDANOVKA! Kreće ruska ofanziva, napadi sa nekoliko strana

Ukrajinsko komandovanje namerava da što duže održi odbranu u preostalom delu mikrorejona Kanal, dok linija odbrane kod vodene prepreke Severski Donjec — Donbas, zapadno od koje se nalazi veći deo grada, ne bude u potpunosti spremna.

Po pozicijama Oružanih snaga Ukrajine u Časov Jaru stalno se izvode artiljerijski udari, a avijacija "radi" po visokim zgradama, gde je protivnik opremio tačke posmatranja i pozicije operatera protivtenkovskih vođenih raketa. Takođe se izveštava o pogocima po tačkama privremenog rasporeda protivnika u gradskom području.

RUSI ČEKAJU DA SE OSUŠI ZEMLJA! Posle toga kreće totalna ofanziva na ukrajinske položaje

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA