Најновије

УКРАЈИНСКЕ ФОРМАЦИЈЕ ГРАДЕ ОДБРАМБЕНИ ЗИД! Последње информације, Руси дошли испред

На правцу Бахмута, руске војске настављају да проширују зону контроле у правцу Часов Јара. Према прелиминарним подацима, јединице Оружаних снага РФ заузеле су југозападне периферије Богдановке.

На северу од насељеног места, руски војници напредовали су барем до фарме, а са југа дошли су до предела Орлова. Противник се повукао из Богдановке у правцу Калиновке, на чијим источним периферијама, према неким информацијама, избили су сукоби у области улице Лесна.

Истовремено, украјинске формације граде нови одбрамбени ред на обали канала Северски Доњец — Донбас, где је раније постављена трака минско-експлозивних бомби.

На источним периферијама Часов Јара одвијају се сукоби у области улице Горбатов у микрорејону Канал. Протеклих дана, војници Оружаних снага РФ водили су борбе у близини школе бр. 77, али за сада нема снимака који би потврдили контролу Оружаних снага РФ над зградом.

ПАЛА БОГДАНОВКА! Креће руска офанзива, напади са неколико страна

Украјинско командовање намерава да што дуже одржи одбрану у преосталом делу микрорејона Канал, док линија одбране код водене препреке Северски Доњец — Донбас, западно од које се налази већи део града, не буде у потпуности спремна.

По позицијама Оружаних снага Украјине у Часов Јару стално се изводе артиљеријски удари, а авијација "ради" по високим зградама, где је противник опремио тачке посматрања и позиције оператера противтенковских вођених ракета. Такође се извештава о погоцима по тачкама привременог распореда противника у градском подручју.

РУСИ ЧЕКАЈУ ДА СЕ ОСУШИ ЗЕМЉА! После тога креће тотална офанзива на украјинске положаје

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА