Najnovije

Kurti bi voleo članstvo u Savetu Evrope, ali bi još više voleo veliku Albaniju! Nemačka rovari i u Srbiji i oko Srbije!

Da li je Kurtiju od Saveta Evrope preča velika Albanija? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša rekao je da je Aljbin Kurti došao na vlast u Prištini sa idejom velike Albanije.

-To je jedna od ključnih tačaka njegove partije. On duži vremenski period radi na tome. On je učestvovao na izborima u Albaniji jer želi da bude vođa svih Albanaca. On ne odustaje. Opšte je poznato da njegova partija ima svoje krakove i po Americi i po  Evropi. Ponekada Savet Evrope je samo problematičan. U ovom trenutku Kurti sve čini da ne formira ZSO kao ključni segment opstajanja Srba na Kosovu. Mislim da će na kraju odlučiti uticaj dve ključne zemlje, odnosno Nemačka i Francuska. Nemačka rovari puno oko nas i u samoj Srbiji i oko same Srbije. Mi smo već navikli sa presedanima i vidimo šta se dešava sa Rezolucijom o Srebrenici- rekao je Demo Beriša.

On je komentarisao situaciju o donošenju Rezolucije o Srebrenici, ali i o tome koje zemlje će podržati Srbiju, a koje neće u Savetu Evrope, a vezano za pridruživanje takozvanog Kosova ovoj instituciji.

-Poznato je da je Skupština Republike Srbije raspravljala o  Srebrenici. U Srebrenici jeste počinjen zločin, ali nije počinjen genocid. Vi danas ne smete da na tom prostoru pominjete srpske žrtve. Skoro 3700 Srba je ubijeno u istim tim borbama u istom tom periodu. Vidimo tu politiku koju određene zemlje Zapada vode u odnosu na Srbiju. Već dve godine Kurti se bavi prikupljanjem dokaza za podizanjem optužnice protiv Srba, ali to može da uradi samo ako uđe u Savet Evrope. Imaćemo zagarantovanu podršku Mađarske i Španije, ali se postavlja pitanje da li će reč održati Grčka- rekao je Demo Beriša.

JAVIO SE BAJDEN: Primirje na Bliskom istoku moguće je već od sutra! Mora da se ispuni samo jedan uslov

Izvor: Infprmer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA