Najnovije

Kurti će Srbima zabraniti da dišu jer je vazduh srpski! Nema budućnosti za Albance bez Srba na Kosmetu!

Danijela Vujičić, predsednica Odbora Skupštine za Kosovo i Metohiju i Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović analizirali su teror režima Aljbina Kurtija nad Srbima s Kosmeta. Oni su za Informer TV, u emisiji "Info jutro", govorili o "tihom pogromu" našeg naroda u južnoj pokrajini, kao i o njegovom suživotu sa Albancima.

Odalović ističe da će, ukoliko ovako nastavi, a međunarodna zajednica ostane nema na to, Aljbin Kurti izazvati ozbiljne probleme u regionu.

- Kosovu nije mesto u Savetu Evrope. To oni dobro znaju, zna i Stano. Oni ne mogu da prihvate da Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, da ima saradnju sa Kinom, da ne priznaje Kosovo i Metohiju... Srbija nije uradila ništa da bi oni danas radili ono što rade. Naprotiv, Srbija je ta koja pruža ruku i odgovorno izvršava svoje obaveze. Patrijarhu i vladikama nije dozvoljeno da odu u verski objekat zarad verskog događaja. Nenadu Jezdiću nije dozvoljeno da odigra kulturnu predstavu. Oni ne daju ništa za šta smatraju da im remeti bilo šta. Kurti će uvesti ove prostore u ozbiljne probleme budu li mu dozvolili da ovako nastavi. Tamo nema prostora da se živi ovako kako Kurti hoće. Nema budućnosti za Albance bez Srba tamo - kaže Odalović.

Vujičić je primetila da Kurti Srbima na Kosovu i Metohiji još samo vazduh nije zabranio.

- Ja sam lično rezervisana kada čujem izjave iz Brisela. Svako Kurtijevo zlodelo su neka saopštenja, a on vremenom uradi ono što je zamislio. Da, prekršen je sporazum iz 2014. godine. Ukidanje prava, slobode govora, slobode kretanja, slobode pisma... Sve je to slika života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Mislim da će nam u narednom periodu zabraniti i da dišemo vazduh jer je srpski. Mi govorimo o stanju koje je bilo nakon pogroma 2004. Atmosfera je sada još i gora jer je ovo tihi pogrom. LJudi su tada otišli iz svojih kuća i nikada se nisu vratili jer je međunarodna zajednica okrenula glavu - navela je Vujičić

HAOS U KIJEVU! Dok narod gine, žurka traje do kasno ujutru (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA