Najnovije

TAČKA KLJUČANJA U KIJEVU TEK KREĆE! Narod ustao na Zelenskog, kolona duga, samo 180 km od Odese

Stotine kamiona blokirale su autoput Kijev-Odesa, protestujući protiv novog zakona o mobilizaciji koji omogućava prinudnu mobilizaciju vozača kamiona na granici pri izlasku iz Ukrajine. Ovaj protest, 180 kilometara od Odese, izazvao je velike saobraćajne gužve i privukao pažnju šire javnosti.

Novi zakon, koji je stupio na snagu nedavno, predviđa da vozači kamiona mogu biti mobilisani odmah pri pokušaju napuštanja zemlje, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među vozačima koji smatraju da su nepravedno ciljani i ugroženi. Protest je izraz njihovog nezadovoljstva i zahteva da se ovaj zakon hitno ukine.

Kakav propust je napravilo Ficovo obezbeđenje i ko je zakazao?

„Mi samo želimo da radimo i prehranjujemo naše porodice. Ovaj zakon nas primorava da napustimo svoje poslove i potencijalno budemo poslati u zonu konflikta. To je neprihvatljivo,“ rekao je jedan od protestanata.

Protest kamiondžija naglašava rastuću napetost u Ukrajini, gde su građani sve više frustrirani zbog političkih i zakonodavnih odluka koje utiču na njihove živote i poslove. Saobraćajna blokada na autoputu Kijev-Odesa dodatno komplikuje situaciju u regionu koji je već opterećen ekonomskim i bezbednosnim izazovima.

Građanima masovno stižu pozivi za Vojsku: Kolike su kazne ako se ne odazovete

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA