Najnovije

ALEKSIĆU SMETAJU: Korupcija, Macura i Đurđević Stamenkovski (VIDEO)

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da je nova Vlada Srbije rekorder po broju ministara, a da je u ekspozeu mandatara za njen sastav Miloša Vučevića borba protiv kriminala i korupcije na poslednjem mestu.
Aleksić

Aleksić

"Bajden ima 15, Rusija 21, Nemačka 16, Francuska 15. Ali smo mi jači, ima se – može se", rekao je Aleksić na sednici Skupštine Srbije o izboru Vlade.

On je istakao da ministara ima toliko da ne mogu da stanu u klupe predviđene za Vladu Srbije, te se zbog toga unose stolice.

Aleksić je ocenio da je bitno da se "namire partijski interesi", a da je rezultat rada svake vlade od 2012. "da Srbija nestaje, ljudi odlaze, a vlast se bogati".

On ističe da su svi izabrali da služe jednom čoveku, a oštro je kritikovao i ekspoze mandatara navodeći da u njemu ima malo toga šta će buduća vlada raditi.

On je rekao da je ovo koaliciona Vlada "Socijalističke partije Srbije, Jugoslovenske levice (JUL) i radikala izmiksovana sa preletačima" i da su pokupili "najgore ljude iz svih stranaka".

Preletači daju posebnu vrednost ovoj vladi, sarkastično kaže Aleksić.

“Evo je gospođa Macura, bila je najtvrđi opozicionar, govorila sve najgore o vašoj vlasti, o Aleksandru Vučiću, ali ima obraz da sedi ovde pored mene na dva metra!”, kaže Aleksić kritikujući Tatjanu Macuru.

“Eno je tamo i Milica Zavetnica, cvrkuće juče sa Vesićem i novim drugovima, a do pre šest-sedam meseci je tu sedela i govorila da ste izdajnici, da ste lopovi, a sada je sve to zamenila za fotelju”, navodi Aleksić, oštro napadajući Milicu Đurđević Stamenkovski.

Ode kosovski zavet i taj patriotizam i nacionalizam za ministarsku fotelju, kaže Aleksić.

Aleksić je ukazao da je u ekspozeu prethodne premijerke Ane Brnabić borba protiv kriminala i korupcije bila druga tačka, da je 2020. bila treća tačka, a da u ekspozeu Miloša Vučevića ta tema zauzima poslednje mesto.

"Znači dalje u pljačku građana Srbije. Borba protiv kriminala i korupcije je zadnja rupa na svirali, a to je kancer ovog društva", istakao je Aleksić.

On je komentarisao ministre pojedinačno, te je rekao da je ministar finansija Siniša Mali "bankar i porodice i Vlade", a da je "poznat kao vlasnik 24 stana u Bugarskoj, luksuznih stanova, apartmana na Kopaoniku i kao vlasnik 45 računa u raznim bankama u svetu i ofšor zonama".

Aleksić je istakao da su predloženi ministar bez portfelja i ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin i Bratislav Gašić, promenili sve bezbednosne resore i nikog nisu uhapsili i da su njih dvojica i "prijatelji po Jovanjici".

On je ocenio da je Darko Glišić, koji je predložen za ministra za javna ulaganja, "drugovao sa Belivukom i Acom Rošavim".

Aleksić je istakao da je perfidno sakrivna tema litijuma i poručio ministarki rudarstva i energetike da "nema litijuma i nema Rio Tinta".

Pogledajte izlaganje Aleksića u skupštini:

Izvor: Pravda / RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA