Najnovije

EVROPA STRAHUJE OD FICOVOG POVRATKA: Da li će slovački premijer tražiti osvetu?

Neki evropski zvaničnici strahuju da bi Robert Fico mogao da postane remetilačka sila unutar NATO-a, poput mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je odložio ulazak Finske i Švedske, piše "Fajnenšel tajms".

Evropski zvaničnici strahuju da će posle atentata, slovački premijer Robert Fico, koji se usprotivio isporuci oružja Ukrajini i njenom članstvu u NATO-u, postati destruktivna sila u Alijansi, piše "Fajnenšel tajms".

"Neki evropski zvaničnici strahuju da bi Fico mogao da postane remetilačka sila unutar NATO-a, poput mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je odložio ulazak Finske i Švedske", navodi list.

"Fajnenšel tajms" podseća da se Fico pre atentata pridružio mađarskom lideru u protivljenju kandidaturi aktuelnog holandskog premijera Marka Rutea za mesto budućeg generalnog sekretara NATO-a.

Istovremeno, prema rečima neimenovanog visokog zvaničnika EU, Fico se do sada pokazao više kompromitujućim privatno nego tokom svojih "ratobornih" nastupa u javnosti, a prema njegovim rečima, slovački premijer "definitivno nije u Orbanovoj ligi".

Ističe se da je atentat na Fica zaprepastio narod Slovačke, a dok se oporavlja, Slovaci se pitaju kakav će on postati lider nakon ovoga: "Da li će okrenuti stranicu ili će tražiti osvetu i učvrstiti svoju moć?"

Podsećamo, atentat na slovačkog premijera izvršen je 15. maja, nakon sednice vlade u Handlovi, na oko 190 km od Bratislave, posle čega je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gde je imao nekoliko operacija.

Napadač je uhapšen na licu mesta, a prema poslednjim informacijama koje je izneo ministar odbrane Slovačke Robert Kalinjak, život Roberta Fica više nije ugrožen, dok su prognoze vezane za njegov oporavak pozitivne.

ŠTA POSLE SMRTI RAISIJA? Teheran će još jače prigrliti Moskvu, a Zapad će pokušati da izvede "obojenu revoluciju"!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA