Najnovije

JAVIO SE BUGARSKI PREDSEDNIK: Ukrajina nema šanse da pobedi, neće ostati ništa od nje

Predsednik Bugarske, Rumen Radev, izazvao je burne reakcije svojim komentarima o tekućem sukobu između Ukrajine i Rusije, ocenjujući pobedu Ukrajine kao „nemoguću“. U intervjuu za Euractiv, Radev je izrazio duboku zabrinutost zbog dugoročnih posledica rata i pozvao na političke napore za mir umesto nastavka vojnih operacija.

Demografska i infrastrukturna katastrofa

Radev je naglasio da će, ako se rat nastavi, Ukrajina postati „demografski devastirana zemlja, sa potpuno uništenom infrastrukturom, industrijom i proizvodnjom“. Prema njegovim rečima, takva situacija neće imati samo ozbiljne posledice za Ukrajinu, već i za celu Evropu. On je upozorio da će obnovu zemlje morati da plati Evropa, što je neizbežno.

Poziv na političke napore za mir

Predsednik Radev je jasno stavio do znanja da se zalaže za političko rešenje sukoba, a ne za podelu oružja. „Sa oružjem, bez oružja - idemo do istog rezultata. Razlika će biti hiljade žrtava i razorena država, za čiju obnovu ćemo morati da platimo,“ rekao je on.

Opasnosti od rasplamsavanja strasti

Radev je upozorio na opasnost od rasplamsavanja strasti ne samo između Rusije i Ukrajine, već i u Evropi. Izrazio je zabrinutost zbog činjenice da će „glasovi mira biti dočekani pucnjavom“. On je naveo i pokušaj ubistva evropskog premijera od strane radikalnog fanatika kao primer duboko ukorenjene netrpeljivosti i mržnje prema neslaganju.

RUSKE JEDINICE GA SNIMILE NA LICU MESTA: Od gelera je ostao poputno...

Kritika političara i medija

Radev je takođe kritikovao političare, stranke i medije koji, prema njegovom mišljenju, svakog ko se zalaže za mir prikazuju kao proruski nastrojenog. Ovakvo ponašanje, kako je rekao, dovodi do negativnih posledica i dodatno produbljuje podele u društvu.

RUSKA ARMIJA IDE KA HARKOVU: Rade "lusteri", narod snima napredak ruske ofanzive (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA