Najnovije

LAVROV OTVORIO PANDORINU KUTIJU! Amerika kriva za pad Raisijevog helikoptera?

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Vašington, uvodeći sankcije vazduhoplovnoj industriji, namerno nanosi štetu drugim zemljama. On je to rekao komentarišući pad helikoptera, u kojem je poginuo iranski predsednik Ebrahim Raisi.

 U pitanju je bila letelica američke proizvodnje "bel 212", koja je uvedena u upotrebu davne 1971. godine, a za koju Iran nije mogao da nabavi rezervne delove zbog sankcija.    
- Amerikanci se ograđuju od toga, ali se u stvari komponente za američku opremu, uključujući avijaciju, ne isporučuju drugim zemljama protiv kojih SAD sprovode sankcije - rekao je Lavrov. 

On je ocenio da se radi o namernom nanošenju štete prosečnim građanima, koji koriste transportne letelice jer "kad se komponente ne isporučuju, to je direktno povezano sa smanjenjem bezbednosti". Prema njegovim rečima, "mantre", koje se čuju sa Zapada da su sankcije usmerene na poboljšanje ponašanja vlasti pojedinih zemalja i da ne utiču na interese prosečnih građana, samo su direktna i očigledna laž.

- Ovo dokazuje apsolutnu nepouzdanost i nesposobnost zapadnih partnera da pregovaraju u bilo kojoj oblasti - trgovinskoj, ekonomskoj, investicionoj ili finansijskoj - rekao je Lavrov.
Kako je predočio, zbog takvog ponašanja, posebno SAD, rusko ministarstvo industrije i trgovine i druge državne institucije aktivno i brzo menjaju sve delove, koji su ranije isporučivani sa Zapada.

- Sada se na teritoriji Rusije u potpunosti postavlja proizvodnja motora, kao i svih ostalih komponenti za našu opremu - ukazao je Lavrov.

VUČIĆ: Rusi će ići sa rezolucijom o genocidu nad sovjetskim narodom - Srbija će biti kosponzor

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA