Najnovije

Šta je naumio Iran?! Panika u Bajdenovoj administraciji! Drama oko Raisija, ovaj potez Teherana bi imao nesagledive posledice

Zvaničnici u administraciji američkog predsednika DŽoa Bajdena strahuju da bi Iran mogao da okrivi SAD ili Izrael za pad helikoptera u kojem je ubijen predsednik Ebrahim Raisi, objavio je list Politiko.

Zvaničnici Bajdenove administracije i dalje strahuju da bi Iran za pad helikoptera u kojem je ubijen Ebrahim Raisi mogao okriviti Sjedinjene Države ili Izrael.

Bela kuća očekuje da se zadrži regionalni status kvo, ali istovremeno strahuje da bi optužbe Irana mogle da dovedu do eskalacije tenzija sa Izraelom.

EVROPA STRAHUJE OD FICOVOG POVRATKA: Da li će slovački premijer tražiti osvetu?

Prema pisanju publikacije, američki zvaničnici su sa zebnjom pratili vesti o nestalom helikopteru dan ranije i pitali se kako bi to moglo da promeni dinamiku na Bliskom istoku. Postojala je zabrinutost da bi Teheran mogao brzo da optuži Izrael i Sjedinjene Države za sabotažu, rekli su visoki izvori. Jedan od sagovornika je dodao da već neko vreme postavlja pitanje „da li će zaista početi Treći svetski rat?“ i da ga više niko ne smatra ludim.

Helikopter u kojem su bili iranski predsednik Ebrahim Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahjan i drugi zvaničnici srušio se 19. maja na severozapadu zemlje u regionu Verzegan. Kako navodi agencija IRNA, uzrok incidenta je tehnički kvar.

Prvi potpredsednik Irana Mohamed Mokber biće vršilac dužnosti predsednika 50 dana do novih izbora.

Političari su se vraćali nakon posete Azerbejdžanu, gde su Raisi i njegov kolega Ilham Alijev učestvovali na ceremoniji otvaranja hidroelektrane Giz Galasi i puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin na graničnoj reci Araks.

MOSKVA OTKRIVA NAJMRAČNIJU NAMERU KIJEVA: Ukrajinska vojska to radi namerno, izazivaju totalnu eskalaciju

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA