Najnovije

RUSIJA TRAŽI NOVE GRANICE NA BALTIKU: NATO pada u histeriju - kreću nove diplomatske tenzije!

Kremlj je saopštio da je predlog ruskog Ministarstva odbrane za prilagođavanje granica morskog šelfa u Baltičkom moru vezan za obezbeđivanje bezbednosti Rusije i izmenjenu situaciju i prosledio detalje te inicijative vojnom odseku.
Ruska mornarica

Ruska mornarica

"Ovde nema ničeg političkog, iako se politička situacija od tada značajno promenila. Vidite kako tenzije i nivo konfrontacije eskaliraju, posebno u baltičkom regionu – to zahteva od naših nadležnih službi da preduzmu odgovarajuće korake kako bi osigurali našu bezbednost", rekao je pres-sekretar predsednik Ruske Federacije Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje novinara da li postoji politička pozadina te inicijative i sa čime je povezano.

Istovremeno, predstavnik Kremlja je naglasio:"Ali što se tiče detalja, opet, nisam u potpunosti kompetentan, preporučujem da se obratite Ministarstvu odbrane.”

Moskva je izazvala osudu članica NATO-a nakon što je predložila da se prekroje granice u Baltičkom moru.

„U toku je još jedna ruska hibridna operacija, ovog puta pokušavajući da seje strah, neizvesnost i sumnju u svoje namere u Baltičkom moru. Ovo je jasna eskalacija protiv NATO-a i EU i mora se suočiti sa odgovarajućim silovitim odgovorom“, rekao je ministar spoljnih poslova Gabrijelius Landsbergis iz Litvanije, piše Fajnenšel tajms.

NJegovo ministarstvo pozvalo je ruskog diplomatskog izaslanika radi detaljnog objašnjenja i saopštilo da će Vilnjus koordinisati svoj odgovor sa saveznicima.

Pročitajte OVDE o napretku ruske armije u Harkovskoj oblasti

Izvor: RTS / Interfaks / Unian / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA