Najnovije

KUSTURICA O SREBRENIČKOJ REZOLUCIJI: Optužiti jednu od najvećih žrtava genocida ravno najvećem zločinu!

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da optužiti jedan narod, koji je u svojoj istoriji bio jedna od najvećih žrtava genocida, da on sprovodi genocid nad nekim drugim je ravno najvećem ljudskom zločinu. Glasanje u GS UN je rezultat očaja u kome se civilizacija nalazi i očigledno je da nas u budućnosti čekaju velika razdvajanja, kaže Kusturica.
Kusturica

Kusturica

 „Kao što Etiopija i Somalija polako klize ka jugu Saudi Arabije, tako se svet podvaja po svim elementima. Optužiti jedan narod koji je u svojoj istoriji bio jedna od najvećih žrtava genocida da on sprovodi genocid nad nekim drugim ravno je najvećem ljudskom zločinu”, naveo je Kusturica  za RT Balkan. Upitao je „zašto je sve ovo moralo da se dogodi u ovom trenutku kada se na dve strane sveta vode veliki ratovi”.

„Očigledno da je u pitanju ideja zaborava, da se aktivira zaborav da je u Drugom svetskom ratu pobijeno 27 miliona Rusa, u Holokaustu šest miliona Jevreja, i koliko mi znamo, više od milion Srba. U reviziji istorije, ovo glasanje bi trebalo da bude jedan od ključnih argumenata onih koji žele da menjaju istoriju, odnosno onih koji su nam donedavno tražili da zaboravimo istoriju”, kaže Kusturica. Vrlo je to zanimljivo, kaže reditelj, što su na kraju prošlog veka govorili da je kraj istorije.

„Onda su shvatili da Kina postaje hegemon, da se Rusija vraća u svakom pogledu i onda, ođednom, više nema da nema istorije. Čak je i Fukujama napisao knjigu kojom oponira sam sebe, i sada prisustvujemo pukoj reviziji istorije, jednom delu koji uvodi potpuno novi motiv zavađanja naroda na Balkanu”, naveo je Kusturica.

Prema njegovim rečima, „moguće je da će se ovaj broj glasova koji nije baš bio uspešan po organizatore pokazati kao vrsta nove društvene revolucije i da ćemo živeti u vremenu u kome nećemo imati samo jedan izvor nego će biti više svetova”.

„Koliko god Blinken tvrdio da Amerika treba da stane iza napada na Rusiju koji bi se izvodili dalekometnim oružjem Amerike koje bi dejstovalo iz Ukrajine, mislim da to neće tako ići i da postoji vaga u kojoj će neko morati da razmisli da može doći i do uzvratnog bombardovanja. Ne u Ukrajini nego onog, kako je rekao Si Đinping, koji gura svet u novi hladni rat”, zaključio je Kusturica, prenosi Tanjug.

Pročitajte OVDE šta je Nebenzja rekao o srebreničkoj rezoluciji i Nemačkoj

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA