Najnovije

NOVI DSS TRAŽI "ODBACIVANJE REZOLUCIJE": Jovanović hoće da se otvori i pitanje "spoljne politike Srbije"!

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je da je usvajanje u Generalnoj skupštini UN istinski sramne Rezolucije o takozvanom "Međunarodnom danu sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" pokušaj da se laž pretvori u istinu i time ponizi srpski narod, ugrozi opstanak Republike Srpske i potvrdi zapadno viđenje jugoslovenske krize po kom su Srbi najveći krivci za rat. Vrhunac je licemerja da su njeni predlagači, kao i neki od kosponzora, odgovorni za smrt miliona ljudi i za neke od najvećih zločina u istoriji čovečanstva.
Miloš Jovanović

Miloš Jovanović

Kako je rekao, zato je važno podsetiti i nikada ne zaboraviti da su ratovi iz devedesetih godina prošlog veka nametnuti srpskom narodu i da su upravo Srbi najveće žrtve tih ratova i jedini narod koji je na ovim prostorima bio žrtva genocida.

"Podjednako je važno stalno insistirati i na jedinoj istinitoj činjenici - a ona glasi da u Srebrenici nije počinjen zločin genocida! Uprkos diplomatskim aktivnostima Republike Srbije poslednjih nedelja, prilično glasno predstavljenih u domaćoj javnosti, rezolucija je nažalost usvojena uz nezanemarljiv broj glasova za, od kojih su mnogi iz država koje predstavnici vlasti nazivaju “prijateljskim" ili čak državama "strateškim partnerima“. Očigledno je da to više ne mogu biti, a mnoge to nikada nisu ni bile", kaže Jovanović.

Stoga Novi DSS, pored održavanja sednice Narodne skupštine na kojoj bi se otvorilo pitanje spoljne politike Srbije, smatra da bi usvajanje rezolucije narodnih skupština Srbije i Republike Srpske, kojom bi zajednički i u potpunosti odbacili perfidnu, a istovremeno brutalnu laž o takozvanom genocidu u Srebrenici, bilo od najvećeg značaja.

Pročitajte OVDE šta Kusturica kaže o “srebreničkoj rezoluciji”

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA